Ukoliko koristite svezi kvasac potrebno je 20g rastvoriti u malo vode sa šećerom i brašnom. Pomešati sve sastojke i zamesiti meko testo. Razvuci rukama prebaciti u pleh i razvuci dodatno do ivica. Izbockati viljuškom. Zagrejati rernu na 250 stepeni, staviti pogacu i posle jedno 4-5 minuta smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći ukupno oko 15-20 minuta. Uviti pogacu u krpu na par minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Šećer
180 ml Voda
300-350 g Brašno T-500
2 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Ukoliko koristite svezi kvasac potrebno je 20g rastvoriti u malo vode sa šećerom i brašnom. Pomešati sve sastojke i zamesiti meko testo. Razvuci rukama prebaciti u pleh i razvuci dodatno do ivica. Izbockati viljuškom. Zagrejati rernu na 250 stepeni, staviti pogacu i posle jedno 4-5 minuta smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći ukupno oko 15-20 minuta. Uviti pogacu u krpu na par minuta.
Tagovi