Sastojci

Za 15 osoba

Prvi sloj

1 l Mleka

100 g Šećera

100 g C griza

200 g C kokosovog brašna

150 g Putera

250 g Mlevenog keksa

Drugi sloj

750 ml Mleka

180 g Šećera

150 g Putera

400 g Skatke pavlake

250 g Seckanih jagoda

Dekoracija

180 g C šlag krema belog

340 ml Mleka

150 g Jagoda

Naši proizvodi

Priprema

Prvi sloj

U šerpu dodajte mleko, šećer, vanilin šećer, griz i kokos. Sve to dobro promešajte i skuvajte na laganoj vatri (nakon što proključa kuvajte još dva-tri minuta sve vreme mešajući). Sklonite sa ringle pa dodajte puter i mešajte dok se puter ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i sve lepo sjedinite. Smesu prebacite u kalup dimenzija 28x28 cm.

Drugi sloj

Za drugi sloj kolača, skuvajte C puding sa ukusom jagode. Kuvate ga tako što odvojite deo od cele količine mleka i u njemu rastvorite sadržaj kesica, promešate pa to nalijete u preostalo mleko koje je proključalo sa šećerom. Kuvate još kratko, mešajući dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte puter i sve zajedno mutite dok se ne sjedini. Fil ohladite, pa mu dodajte slatku pavlaku i umutite u savršeni krem. Dodajte i sitno seckane jagode, pa sve pomešajte i ovaj gotov fil prebacite u kalup.

Dekoracija

Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke, obavezno na svaku dodajte puno šlaga i jagodu i uživajte!