U šerpu dodajte mleko, šećer, vanilin šećer, griz i kokos. Sve to dobro promešajte i skuvajte na laganoj vatri (nakon što proključa kuvajte još dva-tri minuta sve vreme mešajući). Sklonite sa ringle pa dodajte puter i mešajte dok se puter ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i sve lepo sjedinite. Smesu prebacite u kalup dimenzija 28x28 cm.
Drugi sloj
Za drugi sloj kolača, skuvajte C puding sa ukusom jagode. Kuvate ga tako što odvojite deo od cele količine mleka i u njemu rastvorite sadržaj kesica, promešate pa to nalijete u preostalo mleko koje je proključalo sa šećerom. Kuvate još kratko, mešajući dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte puter i sve zajedno mutite dok se ne sjedini. Fil ohladite, pa mu dodajte slatku pavlaku i umutite u savršeni krem. Dodajte i sitno seckane jagode, pa sve pomešajte i ovaj gotov fil prebacite u kalup.
Dekoracija
Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke, obavezno na svaku dodajte puno šlaga i jagodu i uživajte!
Sastojci
Za 15 osoba
1 l Mleka
100 g Šećera
2 kesica/e C Vanilin šećer
100 g C griza
200 g C kokosovog brašna
150 g Putera
250 g Mlevenog keksa
3 kesica/e C Puding sa ukusom jagode
750 ml Mleka
180 g Šećera
150 g Putera
400 g Skatke pavlake
250 g Seckanih jagoda
180 g C šlag krema belog
340 ml Mleka
150 g Jagoda
Naši proizvodi
Priprema
Prvi sloj
U šerpu dodajte mleko, šećer, vanilin šećer, griz i kokos. Sve to dobro promešajte i skuvajte na laganoj vatri (nakon što proključa kuvajte još dva-tri minuta sve vreme mešajući). Sklonite sa ringle pa dodajte puter i mešajte dok se puter ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i sve lepo sjedinite. Smesu prebacite u kalup dimenzija 28x28 cm.
Drugi sloj
Za drugi sloj kolača, skuvajte C puding sa ukusom jagode. Kuvate ga tako što odvojite deo od cele količine mleka i u njemu rastvorite sadržaj kesica, promešate pa to nalijete u preostalo mleko koje je proključalo sa šećerom. Kuvate još kratko, mešajući dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte puter i sve zajedno mutite dok se ne sjedini. Fil ohladite, pa mu dodajte slatku pavlaku i umutite u savršeni krem. Dodajte i sitno seckane jagode, pa sve pomešajte i ovaj gotov fil prebacite u kalup.
Dekoracija
Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke, obavezno na svaku dodajte puno šlaga i jagodu i uživajte!
Tagovi