Recept za nagradni konkurs: Obojite uskršnja jaja i osvojite nagrade

Sastojci

Za 15 osoba

Pita sa makom

500 g tankih kora

4-5 komad/a jaja

500 g mlevenog maka

1 šolja ulja

1 šolja jogurta

2 šolje šećera

Preliv

700 ml vode

2 šolje šećera

2 komad/a Limun

Naši proizvodi

Priprema

Pita sa makom

Umutite jaja, dodajte šećer, ulje, jogurt , vanilin šećer i prašak za pecivo.

Sve dobro umutiti.

Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte.

Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu.

Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Vrelu pitu zalijte sa sirupom.

Po želji možete staviti na svaku koru suvo groždje.

Preliv

Skuvajte sirup od vode, šećera i limuna.

Limun dobro oprati i iseći na kolutove.

Ostavite da se prohladi.