Za 15 osoba
500 g tankih kora
4-5 komad/a jaja
500 g mlevenog maka
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
2 šolje šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
700 ml vode
2 komad/a Limun
Pita sa makom
Umutite jaja, dodajte šećer, ulje, jogurt , vanilin šećer i prašak za pecivo.
Sve dobro umutiti.
Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte.
Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu.
Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Vrelu pitu zalijte sa sirupom.
Po želji možete staviti na svaku koru suvo groždje.
Preliv
Skuvajte sirup od vode, šećera i limuna.
Limun dobro oprati i iseći na kolutove.
Ostavite da se prohladi.
Recept za nagradni konkurs: Obojite uskršnja jaja i osvojite nagrade
Sastojci
Za 15 osoba
500 g tankih kora
4-5 komad/a jaja
500 g mlevenog maka
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
2 šolje šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
700 ml vode
2 šolje šećera
2 komad/a Limun
Naši proizvodi
Priprema
Pita sa makom
Umutite jaja, dodajte šećer, ulje, jogurt , vanilin šećer i prašak za pecivo.
Sve dobro umutiti.
Dodajte i mleveni mak pa sve promešajte.
Svaku koru premažite sa 3 kašike fila i slažite ih jednu na drugu.
Posloženu pitu sa makom isecite na kocke pa ispecite. Vrelu pitu zalijte sa sirupom.
Po želji možete staviti na svaku koru suvo groždje.
Preliv
Skuvajte sirup od vode, šećera i limuna.
Limun dobro oprati i iseći na kolutove.
Ostavite da se prohladi.
Tagovi