Za 4 osoba
1,5 l vode
500 ml mlevenog paradajza
1 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika ulja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
1/2 veze seckanog peršuna
1 komad/a jaja
4-5 supena kašika C Pšenični griz 250g
Paradajz čorba sa knedlama
Propržiti brašno na ulju. Naliti vodom i dodati mleveni paradajz.
Ukoliko želite gušće smanjiti vodu ili samo staviti sok od paradjza.
Posoliti i kuvati.
Na kraju dodati po ukusu malo šećera.
Za knedle umutiti jedno jaje i u zavisnosti od toga koliko je griz sitan dodavati više ili manje.
Ukoliko je bebi griz onda više kašika staviti, da bude gušće ali ne tvrdo.
Knedle pustiti da malo odstoje.
Vaditi malom kašičicom i stavljati u vrelu čorbu.
Kuvati oko 5-10 minuta.
Ukrasiti sitno seckanim peršunom.
Recept za nagradni konkurs: Obojite uskršnja jaja i osvojite nagrade
Sastojci
Za 4 osoba
1,5 l vode
500 ml mlevenog paradajza
1 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika ulja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
1/2 veze seckanog peršuna
1 komad/a jaja
4-5 supena kašika C Pšenični griz 250g
Naši proizvodi
Priprema
Paradajz čorba sa knedlama
Propržiti brašno na ulju. Naliti vodom i dodati mleveni paradajz.
Ukoliko želite gušće smanjiti vodu ili samo staviti sok od paradjza.
Posoliti i kuvati.
Na kraju dodati po ukusu malo šećera.
Za knedle umutiti jedno jaje i u zavisnosti od toga koliko je griz sitan dodavati više ili manje.
Ukoliko je bebi griz onda više kašika staviti, da bude gušće ali ne tvrdo.
Knedle pustiti da malo odstoje.
Vaditi malom kašičicom i stavljati u vrelu čorbu.
Kuvati oko 5-10 minuta.
Ukrasiti sitno seckanim peršunom.
Tagovi