Sastojci

Za 8 osoba

Kora:

300 g brašna

150 g šećera

150 ml mlakog biljnog mleka

75 ml Ulje

3 supena kašika džema ( od pomorandže)

Fil:

150 ml Pavlaka (biljna)

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

Završni premaz:

110 g posnog šlaga

150 ml biljnog mleka

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

Dekoracija:

50 g mlevenog posnog keksa

1 kafena kašičica Ulje

malo po izboru mlevenih koštunjavih plodova

1 šaka jestivih cvetića

2 šake šarenog ekspandiranog pirinča

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi

Korak 2

Ohlađenu tortu preseći horizontalno na  2 kore .

Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.

Premazati celu tortu šlagom i dekorisati jestivim cvetićima i čoko jajima izlivenim u silikonskom kalupu (topljenom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti da se stegne; očvrslu čokoladu puniti mešavinom mlevenog keksa i lešnika sa ostatkom topljene čokolade).

Po obodu nalepiti šareni ekspandirani pirinač.

Prijatno!