Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi
Korak 2
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.
Premazati celu tortu šlagom i dekorisati jestivim cvetićima i čoko jajima izlivenim u silikonskom kalupu (topljenom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti da se stegne; očvrslu čokoladu puniti mešavinom mlevenog keksa i lešnika sa ostatkom topljene čokolade).
Sastojci
Za 8 osoba
300 g brašna
150 g šećera
150 ml mlakog biljnog mleka
75 ml Ulje
1 kesica/e C Vanilin šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
3 supena kašika džema ( od pomorandže)
50 g Dr. Oetker Crna čokolada
150 g Dr. Oetker Crna čokolada
150 ml Pavlaka (biljna)
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
110 g posnog šlaga
150 ml biljnog mleka
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
50 g Dr. Oetker Crna čokolada
50 g mlevenog posnog keksa
1 kafena kašičica Ulje
malo po izboru mlevenih koštunjavih plodova
1 šaka jestivih cvetića
2 šake šarenog ekspandiranog pirinča
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Pomešati suve sastojke, vodu i ulje . Dodati džem ( sa čokoladom se najlepše slaže džem od pomorandže) i usitnjenu čokoladu. Peći 40 minuta na 200stepeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi
Korak 2
Ohlađenu tortu preseći horizontalno na 2 kore .
Otopiti čokoladu u zagrejanoj pavlaci, umutiti fil i polovinom premazati donju koru. Preklopiti gornjom korom i filovati samo po vrhu.
Premazati celu tortu šlagom i dekorisati jestivim cvetićima i čoko jajima izlivenim u silikonskom kalupu (topljenom čokoladom premazati sva udubljenja u kalupu i ostaviti da se stegne; očvrslu čokoladu puniti mešavinom mlevenog keksa i lešnika sa ostatkom topljene čokolade).
Po obodu nalepiti šareni ekspandirani pirinač.
Prijatno!
Tagovi