Sastojci

Za 2 osoba

Testo

300 g Heljdino brašno

1 kafena kašičica So

3 supena kašika Maslinovo ulje

150 g Jogurt

1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)

100 ml Voda

Nadev

100 g Kačkavalj

. malo Kečap

. malo Origano

Naši proizvodi

Priprema

Napravi gusti jogurt

• U čaši pomešaj jogurt i limunov sok. Ostaviti da stoji 5–10 minuta.

• Ovo nije potrebno ako imaš gusti jogurt kao što je grčki, u tom slučaju slobodno samo iskoristi njega.

Sjedini suve sastojke

• U velikoj posudi pomešaj heljdino brašno, prašak za pecivo i so.

Dodaj mokre sastojke

• Dodaj jogurt sa limunom (ili grčki jogurt) i maslinovo ulje.

• Postepeno dolivaj mlaku vodu, uz mešanje, dok ne dobiješ mekano, glatko testo.

(Ako bude previše lepljivo, dodaj malo heljdinog brašna.)

Odmor za testo

• Pokrij testo i ostavi ga da odmori 15–20 minuta.

• Za to vreme pripremi nadev.

Razvuci testo

• Plastičnom kašičicom vadi testo i stavljaj u kalup. Poravnaj kašičicom da lepo naleže po ivicma i da svuda bude jednako.

• Za najbolji efekat, izmeri težinu ukupnog testa i jedne mini pice pa napravi računicu koliko testa da stavljaš da bi sve bile jednake. Ja sam odokativno pa mi je malo ostalo od čega sam napravila kuglicu rukama i spljoštila u visini mini pice. Ukupno mi je ispalo 9 mini pica sa ovim kalupom.

Dodaj nadev

• Dodaj nadev po želji.

• Ja sam namazala kečap, narendala trapist, preko posula origano i napravila srce od kečapa za bolji vizuelni efekat.

Pečenje

• Peci u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok testo lepo ne porumeni.

Prijatno!

Ja nisam mogla da čekam da se ohladi ali je bilo mekano i ukusno!