• U čaši pomešaj jogurt i limunov sok. Ostaviti da stoji 5–10 minuta.
• Ovo nije potrebno ako imaš gusti jogurt kao što je grčki, u tom slučaju slobodno samo iskoristi njega.
Sjedini suve sastojke
• U velikoj posudi pomešaj heljdino brašno, prašak za pecivo i so.
Dodaj mokre sastojke
• Dodaj jogurt sa limunom (ili grčki jogurt) i maslinovo ulje.
• Postepeno dolivaj mlaku vodu, uz mešanje, dok ne dobiješ mekano, glatko testo.
(Ako bude previše lepljivo, dodaj malo heljdinog brašna.)
Odmor za testo
• Pokrij testo i ostavi ga da odmori 15–20 minuta.
• Za to vreme pripremi nadev.
Razvuci testo
• Plastičnom kašičicom vadi testo i stavljaj u kalup. Poravnaj kašičicom da lepo naleže po ivicma i da svuda bude jednako.
• Za najbolji efekat, izmeri težinu ukupnog testa i jedne mini pice pa napravi računicu koliko testa da stavljaš da bi sve bile jednake. Ja sam odokativno pa mi je malo ostalo od čega sam napravila kuglicu rukama i spljoštila u visini mini pice. Ukupno mi je ispalo 9 mini pica sa ovim kalupom.
Dodaj nadev
• Dodaj nadev po želji.
• Ja sam namazala kečap, narendala trapist, preko posula origano i napravila srce od kečapa za bolji vizuelni efekat.
Pečenje
• Peci u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok testo lepo ne porumeni.
Prijatno!
Ja nisam mogla da čekam da se ohladi ali je bilo mekano i ukusno!
Sastojci
Za 2 osoba
300 g Heljdino brašno
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kafena kašičica So
3 supena kašika Maslinovo ulje
150 g Jogurt
1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
100 ml Voda
100 g Kačkavalj
. malo Kečap
. malo Origano
Naši proizvodi
Priprema
Napravi gusti jogurt
• U čaši pomešaj jogurt i limunov sok. Ostaviti da stoji 5–10 minuta.
• Ovo nije potrebno ako imaš gusti jogurt kao što je grčki, u tom slučaju slobodno samo iskoristi njega.
Sjedini suve sastojke
• U velikoj posudi pomešaj heljdino brašno, prašak za pecivo i so.
Dodaj mokre sastojke
• Dodaj jogurt sa limunom (ili grčki jogurt) i maslinovo ulje.
• Postepeno dolivaj mlaku vodu, uz mešanje, dok ne dobiješ mekano, glatko testo.
(Ako bude previše lepljivo, dodaj malo heljdinog brašna.)
Odmor za testo
• Pokrij testo i ostavi ga da odmori 15–20 minuta.
• Za to vreme pripremi nadev.
Razvuci testo
• Plastičnom kašičicom vadi testo i stavljaj u kalup. Poravnaj kašičicom da lepo naleže po ivicma i da svuda bude jednako.
• Za najbolji efekat, izmeri težinu ukupnog testa i jedne mini pice pa napravi računicu koliko testa da stavljaš da bi sve bile jednake. Ja sam odokativno pa mi je malo ostalo od čega sam napravila kuglicu rukama i spljoštila u visini mini pice. Ukupno mi je ispalo 9 mini pica sa ovim kalupom.
Dodaj nadev
• Dodaj nadev po želji.
• Ja sam namazala kečap, narendala trapist, preko posula origano i napravila srce od kečapa za bolji vizuelni efekat.
Pečenje
• Peci u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok testo lepo ne porumeni.
Prijatno!
Ja nisam mogla da čekam da se ohladi ali je bilo mekano i ukusno!
Tagovi