Dok pravite meso, stavite šerpu vode da se zagreje za povrće, 1l za 400g. Dodajte povrće i kuvajte po uputstvu sa kesice. Sklonite sa ringle kad se završi.
Takođe, pustite rernu da se greje na 220 stepeni ako ćete da pečete sa folijom ili na 200 ako ćete bez nje, program za meso.
Stavite u činiju mleveno meso i dodajte ostale sastojke - luk, prezle, jaje, so, peršun i alevu papriku. Sjedinite sve dobro rukom.
Razvucite pravougaonik
Stavite papir za pečenje na pleh i razvucite smesu u pravougaonik debljine 1-2 cm.
Dodajte fil
Do sada bi povrće trebalo da bude gotovo, tako da vadite manjom cediljkom ili procedite vodu prvo.
Na pravougaonik namažite 2 kašike kisele pavlake pa preko toga pospite povrće.
Urolajte
Koristite papir za pečenje da urolate meso. Ja sam stavila 2 papira za svaki slučaj, ako mi rolat ispadne sa prvog na drugi, ali nije bilo potrebno. Međutim, pošto sam stavila puno fila, nije se baš mnogo urolalo da se vidi zavijutak unutra, ali sasvim dovoljno.
Ispecite
U zagrejanu rernu stavite rolat. Ja sam pekla na temperaturi od 200 40ak minuta jer mi je značilo da se ne motam oko rerne. Alternativno možete da prvih 15ak minuta pečete poklopljeno alu folijom na 220 pa da onda smanjite na 200 i pečete još 30ak min, tako će imati lepšu boju.
Prijatno!
Lepo bi izgledalo posluženo na nekom zelenišu tipa zelena salata. Mi smo odmah klopali. Povrće iznutra je taman skuvano i sočno i daje odličan šmek mesu, baš se dobro udopunjuju, čak mi nije bio potreban ni hleb uz ovo 😉
Sastojci
Za 2 osoba
1 pakovanje/a Mleveno meso
1 kafena kašičica So
3 supena kašika Prezle
1 komad/a Luk
1 komad/a Jaje
1 kafena kašičica Suvi peršun
1 kafena kašičica Aleva paprika
1 pakovanje/a Smrznuto povrće mix
2 supena kašika Kisela pavlaka
Priprema
Sjedinite meso sa ostalim sastojcima
Dok pravite meso, stavite šerpu vode da se zagreje za povrće, 1l za 400g. Dodajte povrće i kuvajte po uputstvu sa kesice. Sklonite sa ringle kad se završi.
Takođe, pustite rernu da se greje na 220 stepeni ako ćete da pečete sa folijom ili na 200 ako ćete bez nje, program za meso.
Stavite u činiju mleveno meso i dodajte ostale sastojke - luk, prezle, jaje, so, peršun i alevu papriku. Sjedinite sve dobro rukom.
Razvucite pravougaonik
Stavite papir za pečenje na pleh i razvucite smesu u pravougaonik debljine 1-2 cm.
Dodajte fil
Do sada bi povrće trebalo da bude gotovo, tako da vadite manjom cediljkom ili procedite vodu prvo.
Na pravougaonik namažite 2 kašike kisele pavlake pa preko toga pospite povrće.
Urolajte
Koristite papir za pečenje da urolate meso. Ja sam stavila 2 papira za svaki slučaj, ako mi rolat ispadne sa prvog na drugi, ali nije bilo potrebno. Međutim, pošto sam stavila puno fila, nije se baš mnogo urolalo da se vidi zavijutak unutra, ali sasvim dovoljno.
Ispecite
U zagrejanu rernu stavite rolat. Ja sam pekla na temperaturi od 200 40ak minuta jer mi je značilo da se ne motam oko rerne. Alternativno možete da prvih 15ak minuta pečete poklopljeno alu folijom na 220 pa da onda smanjite na 200 i pečete još 30ak min, tako će imati lepšu boju.
Prijatno!
Lepo bi izgledalo posluženo na nekom zelenišu tipa zelena salata. Mi smo odmah klopali. Povrće iznutra je taman skuvano i sočno i daje odličan šmek mesu, baš se dobro udopunjuju, čak mi nije bio potreban ni hleb uz ovo 😉
Tagovi