Sastojci

Za 12 osoba

Proja

4 komad/a Jaja

150 ml Jogurt

100 ml Maslinovo ulje

140 g Kukuruzno brašno

70 g Brašno T-500

1 kafena kašičica Soli

1 kafena kašičica Suvi peršun

1/2 kafena kašičica Suve mirođije

1/2 kafena kašičica Suvog origana

150 g Hladne fete

Za podmazivanje kalupa

. malo Maslinovo ulje

. malo Kukuruzno brašno

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Zagrejte rernu na 180°C (gornje i donje grejanje, bez ventilatora).

Pripremite kalup: Premažite ga uljem i pospite kukuruznim brašnom. Okrenite kalup da višak brašna ispadne.

Umutite mokre sastojke

U velikoj činiji umutite 4 jaja, 150 ml jogurta i 100 ml ulja.

Pomešajte suve sastojke

U drugoj činiji pomešajte 140 g kukuruznog brašna, 70 g belog brašna, 6 g praška za pecivo, 1 kašičicu soli, 1 kašičicu suvog peršuna, 1/2 kašičice suve mirođije i 1/2 kašičice suvog origana.

Spojite mokre i suve sastojke

Sjedinite sve lagano, da smesa bude glatka, srednje gusta (sporo klizi sa kašike).

Odvojite 1/4 krupno izmrvljene fete (ili iseckane na kockice) a ostatak nežno umešajte.

Sipajte u kalup

Sipajte pola smese u pripremljen kalup.

Dodajte ostatak fete po sredini.

Nalijte ostatak smese i lagano poravnajte.

Pečenje

Pecite na 180°C oko 35–40 minuta. Gotovo je kada proja dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica izađe čista.

Hlađenje

Ostavite 10 minuta u kalupu. Pažljivo prevrnite na tanjir.

Za dodatni sjaj, pre služenja, premažite koru tanko maslinovim uljem i pospite susam za dekoraciju.

Prijatno!

Uživajte u ukusu a i u izgledu! 😊