Zagrejte rernu na 180°C (gornje i donje grejanje, bez ventilatora).
Pripremite kalup: Premažite ga uljem i pospite kukuruznim brašnom. Okrenite kalup da višak brašna ispadne.
Umutite mokre sastojke
U velikoj činiji umutite 4 jaja, 150 ml jogurta i 100 ml ulja.
Pomešajte suve sastojke
U drugoj činiji pomešajte 140 g kukuruznog brašna, 70 g belog brašna, 6 g praška za pecivo, 1 kašičicu soli, 1 kašičicu suvog peršuna, 1/2 kašičice suve mirođije i 1/2 kašičice suvog origana.
Spojite mokre i suve sastojke
Sjedinite sve lagano, da smesa bude glatka, srednje gusta (sporo klizi sa kašike).
Odvojite 1/4 krupno izmrvljene fete (ili iseckane na kockice) a ostatak nežno umešajte.
Sipajte u kalup
Sipajte pola smese u pripremljen kalup.
Dodajte ostatak fete po sredini.
Nalijte ostatak smese i lagano poravnajte.
Pečenje
Pecite na 180°C oko 35–40 minuta. Gotovo je kada proja dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica izađe čista.
Hlađenje
Ostavite 10 minuta u kalupu. Pažljivo prevrnite na tanjir.
Za dodatni sjaj, pre služenja, premažite koru tanko maslinovim uljem i pospite susam za dekoraciju.
Sastojci
Za 12 osoba
4 komad/a Jaja
150 ml Jogurt
100 ml Maslinovo ulje
140 g Kukuruzno brašno
70 g Brašno T-500
6 g C Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Soli
1 kafena kašičica Suvi peršun
1/2 kafena kašičica Suve mirođije
1/2 kafena kašičica Suvog origana
150 g Hladne fete
. malo Maslinovo ulje
. malo Kukuruzno brašno
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Zagrejte rernu na 180°C (gornje i donje grejanje, bez ventilatora).
Pripremite kalup: Premažite ga uljem i pospite kukuruznim brašnom. Okrenite kalup da višak brašna ispadne.
Umutite mokre sastojke
U velikoj činiji umutite 4 jaja, 150 ml jogurta i 100 ml ulja.
Pomešajte suve sastojke
U drugoj činiji pomešajte 140 g kukuruznog brašna, 70 g belog brašna, 6 g praška za pecivo, 1 kašičicu soli, 1 kašičicu suvog peršuna, 1/2 kašičice suve mirođije i 1/2 kašičice suvog origana.
Spojite mokre i suve sastojke
Sjedinite sve lagano, da smesa bude glatka, srednje gusta (sporo klizi sa kašike).
Odvojite 1/4 krupno izmrvljene fete (ili iseckane na kockice) a ostatak nežno umešajte.
Sipajte u kalup
Sipajte pola smese u pripremljen kalup.
Dodajte ostatak fete po sredini.
Nalijte ostatak smese i lagano poravnajte.
Pečenje
Pecite na 180°C oko 35–40 minuta. Gotovo je kada proja dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica izađe čista.
Hlađenje
Ostavite 10 minuta u kalupu. Pažljivo prevrnite na tanjir.
Za dodatni sjaj, pre služenja, premažite koru tanko maslinovim uljem i pospite susam za dekoraciju.
Prijatno!
Uživajte u ukusu a i u izgledu! 😊
Tagovi