Za 4 osoba
500 g Mleveno juneće meso
1 komad/a Jaje
3 supena kašika Prezli
1 komad/a Crni luk
1 Čen Beli luk
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Slatke mlevene paprike
1 kafena kašičica Suvog biljnog začina
. malo Ulja za premazivanje
200 g Šampinjona iz tegle
1 čen Belog luka
1 supena kašika Ulja
2 supena kašika Kisele pavlake
50 ml Mleka
. malo Soli
. malo Bibera
1/2 kafena kašičica Brašno T-400
. malo Peršuna
Pripremite pljeskavice
U velikoj činiji sjedinite mleveno meso, jaje, prezle, rendani luk, beli luk i začine.
Dobro umesite smesu dok ne postane ujednačena i kompaktna.
Oblikujte 6-8 pljeskavica srednje veličine.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i blago premažite uljem.
Zagrejte rernu na 200°C.
Pecite pljeskavice 25 minuta, dok lepo ne porumene. Po potrebi ih okrenite na polovini pečenja.
Pripremite sos od šampinjona
U tiganju zagrejte ulje ili puter i propržite sitno seckani beli luk.
Dodajte oceđene šampinjone i pržite nekoliko minuta dok ne ispari višak tečnosti.
U činiji pomešajte pavlaku i mleko, pa sipajte u tiganj.
Kuvajte na tihoj vatri 3-4 minuta dok se sos ne sjedini i postane kremast. Po potrebi zgusnite brašnom.
Začinite po ukusu solju, biberom i peršunom.
Prijatno!
Pljeskavice poslužite tople, prelivene sosom.
Kao prilog možete dodati pire krompir, pirinač, testeninu ili grilovano povrće.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Mleveno juneće meso
1 komad/a Jaje
3 supena kašika Prezli
1 komad/a Crni luk
1 Čen Beli luk
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Slatke mlevene paprike
1 kafena kašičica Suvog biljnog začina
. malo Ulja za premazivanje
200 g Šampinjona iz tegle
1 čen Belog luka
1 supena kašika Ulja
2 supena kašika Kisele pavlake
50 ml Mleka
. malo Soli
. malo Bibera
1/2 kafena kašičica Brašno T-400
. malo Peršuna
Priprema
Pripremite pljeskavice
U velikoj činiji sjedinite mleveno meso, jaje, prezle, rendani luk, beli luk i začine.
Dobro umesite smesu dok ne postane ujednačena i kompaktna.
Oblikujte 6-8 pljeskavica srednje veličine.
Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i blago premažite uljem.
Zagrejte rernu na 200°C.
Pecite pljeskavice 25 minuta, dok lepo ne porumene. Po potrebi ih okrenite na polovini pečenja.
Pripremite sos od šampinjona
U tiganju zagrejte ulje ili puter i propržite sitno seckani beli luk.
Dodajte oceđene šampinjone i pržite nekoliko minuta dok ne ispari višak tečnosti.
U činiji pomešajte pavlaku i mleko, pa sipajte u tiganj.
Kuvajte na tihoj vatri 3-4 minuta dok se sos ne sjedini i postane kremast. Po potrebi zgusnite brašnom.
Začinite po ukusu solju, biberom i peršunom.
Prijatno!
Pljeskavice poslužite tople, prelivene sosom.
Kao prilog možete dodati pire krompir, pirinač, testeninu ili grilovano povrće.
Tagovi