U ključalu vodu usuti puding sa ukusom slatke pavlake i mešati uz dodavanje soka od jabuke dok se smeša ne zgusne.
Na tanjir naredjati jednu piškotu kao donju vilicu i tri piškote jednu na drugu premazane puding smešom izmedju kako bi se spojile da čine gornju vilicu i nos.
Jednu krišku očišćene pomorandže konveksno pozicionirati izmedju donje i gornje vilice da čini donju usnu i u nju staviti kolutić očišćene banane da deluje kao zubići pri osmehu.
Iznad piškota koje čine nos i gornju vilicu staviti piškotu premazanu tankim slojem džema od kajsije da i na krajevima po ravnu kafenu kašičicu džema od kajsije da se kreiraju oči i na njima po grudvicu puding smeše da se kreiraju zenice oka.
Iznad kreiranih očiju staviti konkavno po krišku pomorandže da se kreiraju obrve.
Iznad obrva tri kolutića banane kreiraju čelo Frutištajna.
U ravni koja obuhvata nos i oči sa obe strane staviti po dve kriške pomorandže jednu na drugu kao na slici ispod da se kreiraju uši.
Umutiti slatku pavlaku i kašikom za sladoled praviti kovrdže frizure Frutištajna.
Serviranje i dekoracija
Bradu Frutištajna dekorisati opranim i očišćenim jagodama naredjanim na luku zamišljene kružnice unutar koje se nalazi lice Frutištajna a ispod frizure Frutištajna.
Serviranje i dekoracija su definisane tokom pripreme.
Recept za nagradni konkurs: Sočno, voćno, neodoljivo
Sastojci
Za 2 osoba
1 kesica/e C Puding sa ukusom slatke pavlake
1 pakovanje/a Jagoda
1 pakovanje/a Piškote
250 ml Voda
250 ml Sok jabuka
250 ml Banana
1 komad/a Pomorandže
400 g Marmelada kajsija ili džem kajsija
250 ml Slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U ključalu vodu usuti puding sa ukusom slatke pavlake i mešati uz dodavanje soka od jabuke dok se smeša ne zgusne.
Na tanjir naredjati jednu piškotu kao donju vilicu i tri piškote jednu na drugu premazane puding smešom izmedju kako bi se spojile da čine gornju vilicu i nos.
Jednu krišku očišćene pomorandže konveksno pozicionirati izmedju donje i gornje vilice da čini donju usnu i u nju staviti kolutić očišćene banane da deluje kao zubići pri osmehu.
Iznad piškota koje čine nos i gornju vilicu staviti piškotu premazanu tankim slojem džema od kajsije da i na krajevima po ravnu kafenu kašičicu džema od kajsije da se kreiraju oči i na njima po grudvicu puding smeše da se kreiraju zenice oka.
Iznad kreiranih očiju staviti konkavno po krišku pomorandže da se kreiraju obrve.
Iznad obrva tri kolutića banane kreiraju čelo Frutištajna.
U ravni koja obuhvata nos i oči sa obe strane staviti po dve kriške pomorandže jednu na drugu kao na slici ispod da se kreiraju uši.
Umutiti slatku pavlaku i kašikom za sladoled praviti kovrdže frizure Frutištajna.
Serviranje i dekoracija
Bradu Frutištajna dekorisati opranim i očišćenim jagodama naredjanim na luku zamišljene kružnice unutar koje se nalazi lice Frutištajna a ispod frizure Frutištajna.
Serviranje i dekoracija su definisane tokom pripreme.
Krajnji izgled je kao na slici ispod.
Tagovi