Recept za nagradni konkurs: Sočno, voćno, neodoljivo

Sastojci

Za 2 osoba

Voćna salata

1 pakovanje/a Jagoda

1 pakovanje/a Piškote

250 ml Voda

250 ml Sok jabuka

250 ml Banana

1 komad/a Pomorandže

400 g Marmelada kajsija ili džem kajsija

250 ml Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U ključalu vodu usuti puding sa ukusom slatke pavlake i mešati uz dodavanje soka od jabuke dok se smeša ne zgusne.

Na tanjir naredjati jednu piškotu kao donju vilicu i tri piškote jednu na drugu premazane puding smešom izmedju kako bi se spojile da čine gornju vilicu i nos.

Jednu krišku očišćene pomorandže konveksno pozicionirati izmedju donje i gornje vilice da čini donju usnu i u nju staviti kolutić očišćene banane da deluje kao zubići pri osmehu.

Iznad piškota koje čine nos i gornju vilicu staviti piškotu premazanu tankim slojem džema od kajsije da i na krajevima po ravnu kafenu kašičicu džema od kajsije da se kreiraju oči i na njima po grudvicu puding smeše da se kreiraju zenice oka.

Iznad kreiranih očiju staviti konkavno po krišku pomorandže da se kreiraju obrve.

Iznad obrva tri kolutića banane kreiraju čelo Frutištajna.

U ravni koja obuhvata nos i oči sa obe strane staviti po dve kriške pomorandže jednu na drugu kao na slici ispod da se kreiraju uši.

Umutiti slatku pavlaku i kašikom za sladoled praviti kovrdže frizure Frutištajna.

Serviranje i dekoracija

Bradu Frutištajna dekorisati opranim i očišćenim jagodama naredjanim na luku zamišljene kružnice unutar koje se nalazi lice Frutištajna a ispod frizure Frutištajna.

Serviranje i dekoracija su definisane tokom pripreme.

Krajnji izgled je kao na slici ispod.

Tagovi