U mleveno meso dodati jaje, natopljen i oceđen hleb, biber, so i sve dobro izmešati. Napraviti ćufte i pržiti ih obostrano oko 10 minuta. Izvaditi iz posude u kojoj ste ih pržili i dodato sitno seckani luk,te ga upržiti. Dodati brašno i naliti paradajz sok, začine i 300 ml vode. Prokuvati sos još 10 minuta, te dodati ćufte. Začiniti i krčkati još 10 minuta.
Sastojci
Za 3 osoba
350 Gr Mlevenog mesa
1 Kriška Hleba
1 Kom Jaje
1 Kašičica Soli
1 Prstohvat Mlevenog bibera
1 Čen Belog luka
2 Kom Crni luk
0,5 L Paradajz soka
3 Kašike Ulja
1 Prstohvat Mlevenog bibera
1 Kašičica Suvog bosiljka
2 Kašike Brašno T-500
Priprema
Priprema ćufti
U mleveno meso dodati jaje, natopljen i oceđen hleb, biber, so i sve dobro izmešati. Napraviti ćufte i pržiti ih obostrano oko 10 minuta. Izvaditi iz posude u kojoj ste ih pržili i dodato sitno seckani luk,te ga upržiti. Dodati brašno i naliti paradajz sok, začine i 300 ml vode. Prokuvati sos još 10 minuta, te dodati ćufte. Začiniti i krčkati još 10 minuta.
Tagovi