Za 20 osoba
300 g drobljenog keksa
150 g otopljenog putera
200-300 g voća(jagode,borovnice)
100 g šećera
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
300 ml grčkog jogurta
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
5-6 supena kašika vode
250 ml slatke pavlake
Priprema
Izmrvite keks i pelijte otopljenim puterom. Dobro izmešajte i utisnite u kalup obložen folijom,pa ostavite u frižideru.
voćni fil
Potopite želatin hladnom vodom da nabubri.
Seckane jagode i borovnice sa šećerom prokuvajte desetak minuta.
Zagrejte želatin uz mešanje,da ne provri,pa sjedinite s voćem.
Malo ohladite i umešajte s jogurtom. Prelijte preko podloge od keksa i vtatite u frižider na dugo hlađenje( bar 5-6 sati)
dekoracija
Umutite pavlaku i premažite tortu. Dekorišite po želji
Recept za nagradni konkurs: Sočno, voćno, neodoljivo
Sastojci
Za 20 osoba
300 g drobljenog keksa
150 g otopljenog putera
200-300 g voća(jagode,borovnice)
100 g šećera
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
300 ml grčkog jogurta
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
5-6 supena kašika vode
250 ml slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Izmrvite keks i pelijte otopljenim puterom. Dobro izmešajte i utisnite u kalup obložen folijom,pa ostavite u frižideru.
voćni fil
Potopite želatin hladnom vodom da nabubri.
Seckane jagode i borovnice sa šećerom prokuvajte desetak minuta.
Zagrejte želatin uz mešanje,da ne provri,pa sjedinite s voćem.
Malo ohladite i umešajte s jogurtom. Prelijte preko podloge od keksa i vtatite u frižider na dugo hlađenje( bar 5-6 sati)
dekoracija
Umutite pavlaku i premažite tortu. Dekorišite po želji
Tagovi