Recept za nagradni konkurs: Sočno, voćno, neodoljivo

Sastojci

Za 20 osoba

Potrebno je

300 g drobljenog keksa

150 g otopljenog putera

Za voćni fil

200-300 g voća(jagode,borovnice)

100 g šećera

1 supena kašika Limun (Limunov sok)

300 ml grčkog jogurta

5-6 supena kašika vode

Za dekoraciju

250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Izmrvite keks i pelijte otopljenim puterom. Dobro izmešajte i utisnite u kalup obložen folijom,pa ostavite u frižideru.

voćni fil

Potopite želatin hladnom vodom da nabubri.

Seckane jagode i borovnice sa šećerom prokuvajte desetak minuta.

Zagrejte želatin uz mešanje,da ne provri,pa sjedinite s voćem.

Malo ohladite i umešajte s jogurtom. Prelijte preko podloge od keksa i vtatite u frižider na dugo hlađenje( bar 5-6 sati)

dekoracija

Umutite pavlaku i premažite tortu. Dekorišite po želji