U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko.Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
Recept za nagradni konkurs: Peciva slatka, slana i bajna
Sastojci
Za 12 osoba
600 gr brašna
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 komad/a jaje
1 komad/a žumance
5 supena kašika šećer
2 supena kašika masti
po potrebi eurokrema
po želji C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Testo:
U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite. Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Umesite testo koje treba biti ni suviše tvrdo ni suviše meko.Dobro umešeno testo vratite u sud za mešenje, pokrijte krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela. Od svakog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova. Na svaki stavljajte po malo eurokrema i urolajte kiflice. Ređajte ih u pleh a tako uradite i sa drugim delom tresta. Pecite kiflice na 180-200 st oko pola sata, tj. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.
Tagovi