Za 2 osoba
700 g Tikvice
150 g mešanog povrća za đuveč
1 glavica crnog luka
2 supena kašika Ulje
1 kafena kašičica suve paprike
2 kafena kašičica začin C
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a suvog belog luka
100 g biljnog sira
Korak 1
Jednu veću tikvicu oljuštiti i izdubiti. Središnji deo iseckati na kockice.
Korak 2
Na ulju propržiti iseckan luk , pa dodati kockice od tikvica.
Korak 3
Kada omekšaju dodati mešano povrće i začine.
Ovom smesom puniti čamce od tikvica.
Korak 4
Peče se oko 30 minuta na 200 stepeni. Tada izvaditi iz rerne, narendati po vrhu biljni sir i vratiti u rernu na još oko 10 minuta.
Korak 5
Pečene tikvice po vrhu posuti sa još malo rendanog biljnog sira .
Služiti toplo.
Prijatno!
Sastojci
Za 2 osoba
700 g Tikvice
150 g mešanog povrća za đuveč
1 glavica crnog luka
2 supena kašika Ulje
1 kafena kašičica suve paprike
2 kafena kašičica začin C
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a suvog belog luka
100 g biljnog sira
Priprema
Korak 1
Jednu veću tikvicu oljuštiti i izdubiti. Središnji deo iseckati na kockice.
Korak 2
Na ulju propržiti iseckan luk , pa dodati kockice od tikvica.
Korak 3
Kada omekšaju dodati mešano povrće i začine.
Ovom smesom puniti čamce od tikvica.
Korak 4
Peče se oko 30 minuta na 200 stepeni. Tada izvaditi iz rerne, narendati po vrhu biljni sir i vratiti u rernu na još oko 10 minuta.
Korak 5
Pečene tikvice po vrhu posuti sa još malo rendanog biljnog sira .
Služiti toplo.
Prijatno!
Tagovi