Sastojci

Za 2 osoba

Tikvice:

700 g Tikvice

150 g mešanog povrća za đuveč

1 glavica crnog luka

2 supena kašika Ulje

1 kafena kašičica suve paprike

2 kafena kašičica začin C

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a suvog belog luka

100 g biljnog sira

Priprema

Korak 1

Jednu veću tikvicu oljuštiti i izdubiti. Središnji deo iseckati na kockice.

Korak 2

Na ulju propržiti iseckan luk , pa dodati kockice od tikvica.

Korak 3

Kada omekšaju dodati mešano povrće i začine.

Ovom smesom puniti čamce od tikvica.

Korak 4

Peče se oko 30 minuta na 200 stepeni. Tada izvaditi iz rerne, narendati po vrhu biljni sir i vratiti u rernu na još oko 10 minuta.

Korak 5

Pečene tikvice po vrhu posuti sa još malo rendanog biljnog sira .

Služiti toplo.

Prijatno!