Na mast propržite seckan crni luk pa dodajte šargarepu isečenu na kolutove i nakon toga kupus isečen na komade. Sve dinstajte nekoliko minuta pa dodajte suva rebra i isečen paradajz. Nalijte mlakom vodom, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata. Zatim posolite i pobiberite, dodajte suvi začin i seckan beli luk.
Posebno na malo masti propržite brašno pa dodajte al.papriku. Sipajte zapršku u kupus po potrebi dolijte još malo tople vode i na kraju dodajte seckan peršun. Kuvajte još 10-15
Sastojci
Za 5 osoba
1 Glavica Svežeg kupusa
300 Gr Suvih rebara
1 Kašika Masti
1 Veća Šargarepa
1 Glavica Crnog luka
Po Ukusu So, suvi začin, biber i peršunom list
2 Čena Belog luka
1 Kašika Brašna
1 Kašika Aleve paprike
2-3 Kom Paradajza
Priprema
Priprema
Na mast propržite seckan crni luk pa dodajte šargarepu isečenu na kolutove i nakon toga kupus isečen na komade. Sve dinstajte nekoliko minuta pa dodajte suva rebra i isečen paradajz. Nalijte mlakom vodom, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata. Zatim posolite i pobiberite, dodajte suvi začin i seckan beli luk.
Posebno na malo masti propržite brašno pa dodajte al.papriku. Sipajte zapršku u kupus po potrebi dolijte još malo tople vode i na kraju dodajte seckan peršun. Kuvajte još 10-15
minuta pa poslužite.
Tagovi