Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

Kora

3 komad/a Jaja

9 supena kašika Šećera

9 supena kašika Mleka

9 supena kašika Ulja

9 supena kašika Brašno T-400

Preliv

0,5 l Mleka

3 supena kašika Šećera

Fil

1 l Mleka

2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom slatke pavlake

4 supena kašika Šećera

Krem - Žele

300 g Jagoda

3 kesica/e Dr. Oetker Preliv za tort prozirni

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore (Patišpanja)

Umutiti belanca i šećer. Dodati žumanca, ulje i mleko. Posebno pomešati brašno i dr. Oetker prašak za pecivo. Zatim, pomešati sve zajedno. Peći na 200 stepeni - 25minuta.

Preliv

Preliti ispečeni vruć patišpanj sa prelivom od šećera i mleka. Mleko treba da je hladno.

Fil

Skuvati puding i preliti po ispečenom patišpanju. Ostaviti u frižideru do sutra.

Krem - Žele

Isecite jagode na tanke parčiće i ukrasite po želji. Zatim, pripremite dr. Oetker preliv za torte po upustvu sa kesice. Pripremljen preliv prelijte preko cele torte.