Luk iseckati na sitne kockice i lagano pržiti na ulju. Dodati šargarepu i peršun sečene na kolutove. Zatim iseckati sitno peršunov list i dodati na povrće. Meso uglavnom stavljam miks svinjsko i juneće, ali po volji može i jedna vrsta. Dinstati sve zajedno sa mesom oko 20-tak minuta. Mešati. Dodati oko 2 dl vode da meso malo omekša. Zatim dodati začine i taranu. Nakon 10-tak minuta dodati sok paradajza i još vode. Kuvati dok tarana ne bude mekana. Vode dodajte toliko da čorba ne bude retka, naprotiv malo je gušća i kremasta.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Mleveno meso
1 komad/a Crveni luk
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Peršun
1 vezica Peršun list
6 dl Soka paradajza
po ukusu So, biber i suvi začini
po potrebi Voda
1 šaka Tarana - testenina
nekoliko supena kašika Ulje
Priprema
Priprema i postupak
Luk iseckati na sitne kockice i lagano pržiti na ulju. Dodati šargarepu i peršun sečene na kolutove. Zatim iseckati sitno peršunov list i dodati na povrće. Meso uglavnom stavljam miks svinjsko i juneće, ali po volji može i jedna vrsta. Dinstati sve zajedno sa mesom oko 20-tak minuta. Mešati. Dodati oko 2 dl vode da meso malo omekša. Zatim dodati začine i taranu. Nakon 10-tak minuta dodati sok paradajza i još vode. Kuvati dok tarana ne bude mekana. Vode dodajte toliko da čorba ne bude retka, naprotiv malo je gušća i kremasta.
Tagovi