Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

čorbu

300 g Mleveno meso

1 komad/a Crveni luk

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a Peršun

1 vezica Peršun list

6 dl Soka paradajza

po ukusu So, biber i suvi začini

po potrebi Voda

1 šaka Tarana - testenina

nekoliko supena kašika Ulje

Priprema

Priprema i postupak

Luk iseckati na sitne kockice i lagano pržiti na ulju. Dodati šargarepu i peršun sečene na kolutove. Zatim iseckati sitno peršunov list i dodati na povrće. Meso uglavnom stavljam miks svinjsko i juneće, ali po volji može i jedna vrsta. Dinstati sve zajedno sa mesom oko 20-tak minuta. Mešati. Dodati oko 2 dl vode da meso malo omekša. Zatim dodati začine i taranu. Nakon 10-tak minuta dodati sok paradajza i još vode. Kuvati dok tarana ne bude mekana. Vode dodajte toliko da čorba ne bude retka, naprotiv malo je gušća i kremasta.