U posudu za mućenje staviti sve odjednom: jaje, šećer, ulje, mleko, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i umutiti mikserom.
Ja sam za pečenje koristila pravougaonu vatrostalnu činiju. Pleh trebate podmazati uljem i posoliti brašnom ili staviti papir za pečenje. Naliti smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Dok se patišpanj peče skuvati fil na sledeći način: Margarin otopiti sa čokoladom za kuvanje, dodati mleko i kad provri preliti mlevene orahe. Fil bude malo redak , ne brinite kad se ohladi stegnuće se.
Na vruć patišpanj naliti vreo fil i pustiti da se ohladi. Ohladjeni kolač mozete posipati mlevenim orasima.
Moj utisak za ovaj kolač je jako pozitivan. Kolač mozete seći na štanglice i služiti kao sitan kolac. Takodje mogu se seći i veće kocke, tako sam ja u ovom slučaju sekla.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 20 osoba
1 komad/a jaje
150 g šećera
100 ml ulja
200 ml mleka
50 g mlevenih oraha
150 g Brašna T-400
pola kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g Margarina
100 g Čokolada Menaž
250 ml Mleka
250 g mlevenih oraha
50 g Mlevenih oraha
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U posudu za mućenje staviti sve odjednom: jaje, šećer, ulje, mleko, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i umutiti mikserom.
Ja sam za pečenje koristila pravougaonu vatrostalnu činiju. Pleh trebate podmazati uljem i posoliti brašnom ili staviti papir za pečenje. Naliti smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Dok se patišpanj peče skuvati fil na sledeći način: Margarin otopiti sa čokoladom za kuvanje, dodati mleko i kad provri preliti mlevene orahe. Fil bude malo redak , ne brinite kad se ohladi stegnuće se.
Na vruć patišpanj naliti vreo fil i pustiti da se ohladi. Ohladjeni kolač mozete posipati mlevenim orasima.
Moj utisak za ovaj kolač je jako pozitivan. Kolač mozete seći na štanglice i služiti kao sitan kolac. Takodje mogu se seći i veće kocke, tako sam ja u ovom slučaju sekla.
Tagovi