Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 20 osoba

patišpanj

1 komad/a jaje

150 g šećera

100 ml ulja

200 ml mleka

50 g mlevenih oraha

150 g Brašna T-400

Za fil

125 g Margarina

100 g Čokolada Menaž

250 ml Mleka

250 g mlevenih oraha

za posipanje

50 g Mlevenih oraha

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U posudu za mućenje staviti sve odjednom: jaje, šećer, ulje, mleko, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer i umutiti mikserom.

Ja sam za pečenje koristila pravougaonu vatrostalnu činiju. Pleh trebate podmazati uljem i posoliti brašnom ili staviti papir za pečenje. Naliti smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Dok se patišpanj peče skuvati fil na sledeći način: Margarin otopiti sa čokoladom za kuvanje, dodati mleko i kad provri preliti mlevene orahe. Fil bude malo redak , ne brinite kad se ohladi stegnuće se.

Na vruć patišpanj naliti vreo fil i pustiti da se ohladi. Ohladjeni kolač mozete posipati mlevenim orasima.

Moj utisak za ovaj kolač je jako pozitivan. Kolač mozete seći na štanglice i služiti kao sitan kolac. Takodje mogu se seći i veće kocke, tako sam ja u ovom slučaju sekla.