Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

Korica

300 g Plazme

125 g Margarin

2,3 malo Kasike soka

20 g Dr. Oetker Cimet šećer

Ganas sloj

200 g Crna cokolada

140 ml Slatka pavlaka

150 g Mlecna cokolada

Naši proizvodi

Priprema

Korica

U 300g plazme dodati 125g istopljenog putera,cimet i sok od pomorandze

Sve to pomesati i staviti u kalup

Namesti i utisnuti u kalupu i napraviti koricu

Fil

U jednu serpicu staviti 500ml mleka secer,vanilin secer i gustin

a u drugu serpicu prokuvati ostatak mleka i zatim kada mleko prokljuca dodati umucenu smesu na tihoj vatri kuvati dok se ne zgusne.

U zgusnutu smesu dodati 125g preostalog margarina i mesati dok se ne istopi.

Ostaviti da se ohladi

Ganas

200g crne cokolade i 100g mlecne

pomesati sa slatkom pavlakom i istopiti cokoladu na tihoj vatri

Premazivanje

Na utisnutu koricu dodati beli fil i preliti crnom cokoladom

Hladjenje

Ostaviti u frizideru 3,4h da se hladi zatim servirati