Za 10 osoba
300 g Plazme
125 g Margarin
2,3 malo Kasike soka
20 g Dr. Oetker Cimet šećer
1 l Mleka
125 G Margarin
120 g C Šećer u prahu 250g
100 g Dr. Oetker Gustin
2 Kom Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Crna cokolada
140 ml Slatka pavlaka
150 g Mlecna cokolada
Korica
U 300g plazme dodati 125g istopljenog putera,cimet i sok od pomorandze
Sve to pomesati i staviti u kalup
Namesti i utisnuti u kalupu i napraviti koricu
Fil
U jednu serpicu staviti 500ml mleka secer,vanilin secer i gustin
a u drugu serpicu prokuvati ostatak mleka i zatim kada mleko prokljuca dodati umucenu smesu na tihoj vatri kuvati dok se ne zgusne.
U zgusnutu smesu dodati 125g preostalog margarina i mesati dok se ne istopi.
Ostaviti da se ohladi
Ganas
200g crne cokolade i 100g mlecne
pomesati sa slatkom pavlakom i istopiti cokoladu na tihoj vatri
Premazivanje
Na utisnutu koricu dodati beli fil i preliti crnom cokoladom
Hladjenje
Ostaviti u frizideru 3,4h da se hladi zatim servirati
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
300 g Plazme
125 g Margarin
2,3 malo Kasike soka
20 g Dr. Oetker Cimet šećer
1 l Mleka
125 G Margarin
120 g C Šećer u prahu 250g
100 g Dr. Oetker Gustin
2 Kom Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Crna cokolada
140 ml Slatka pavlaka
150 g Mlecna cokolada
Naši proizvodi
Priprema
Korica
U 300g plazme dodati 125g istopljenog putera,cimet i sok od pomorandze
Sve to pomesati i staviti u kalup
Namesti i utisnuti u kalupu i napraviti koricu
Fil
U jednu serpicu staviti 500ml mleka secer,vanilin secer i gustin
a u drugu serpicu prokuvati ostatak mleka i zatim kada mleko prokljuca dodati umucenu smesu na tihoj vatri kuvati dok se ne zgusne.
U zgusnutu smesu dodati 125g preostalog margarina i mesati dok se ne istopi.
Ostaviti da se ohladi
Ganas
200g crne cokolade i 100g mlecne
pomesati sa slatkom pavlakom i istopiti cokoladu na tihoj vatri
Premazivanje
Na utisnutu koricu dodati beli fil i preliti crnom cokoladom
Hladjenje
Ostaviti u frizideru 3,4h da se hladi zatim servirati
Tagovi