Pomešati sve sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti da odstoji 2h. Nakon 2h, smesu izliti u kalup ili na pek papir. Po želji posuti susam ili suncokret odgore. Peći 40 min. na 200 stepeni.
Nakon 40 min. isključim rernu i ostavim hleb u rerni da odstoji malo.
Uvijte ga u krpu ili foliju i čuvajte na tamnijem mestu. Može se jesti 2-3 dana.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
1,5 šolja Speltinog brašna
0,5 šolje Heljdinog brašna
1 kafena kašičica Himalajske soli
0,5 kafena kašičica Sode bikarbone (bez aluminijuma)
2 šolje Tople vode
0,5 šolje Semenki
1 supena kašika Maslinovog ulja
Priprema
Testo
Pomešati sve sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti da odstoji 2h. Nakon 2h, smesu izliti u kalup ili na pek papir. Po želji posuti susam ili suncokret odgore. Peći 40 min. na 200 stepeni.
Nakon 40 min. isključim rernu i ostavim hleb u rerni da odstoji malo.
Uvijte ga u krpu ili foliju i čuvajte na tamnijem mestu. Može se jesti 2-3 dana.
Uživajte!
Tagovi