Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

1,5 šolja Speltinog brašna

0,5 šolje Heljdinog brašna

1 kafena kašičica Himalajske soli

0,5 kafena kašičica Sode bikarbone (bez aluminijuma)

2 šolje Tople vode

0,5 šolje Semenki

1 supena kašika Maslinovog ulja

Priprema

Testo

Pomešati sve sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti da odstoji 2h. Nakon 2h, smesu izliti u kalup ili na pek papir. Po želji posuti susam ili suncokret odgore. Peći 40 min. na 200 stepeni.

Nakon 40 min. isključim rernu i ostavim hleb u rerni da odstoji malo.

Uvijte ga u krpu ili foliju i čuvajte na tamnijem mestu. Može se jesti 2-3 dana.

Uživajte!