Za 10 osoba
10 komad/a Pečena paprika
3 komad/a Jaja
5 supena kašika Brašno T-400
1 supena kašika Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 komad/a Pavlaka (mlečna)
2 supena kašika Majonez
300 g Krem sir
200 g Šunka
30 g Kačkavalj
5 prstohvat/a Peršun
10 g Kačkavalj
Priprema kore
Prvi korak: Ispečene paprike ostaviti da se ocede. Nakon toga ispohujemo (uvaljati u brašno i jaja) i staviti na ubus da se ocede.
Priprema fila
U jednu manju posudu sipamo:
- majonez
- pavlaku
- krem sir
- iseckanu šunku
- so
- biber
Slaganje
U pleh ređati red paprike, pa red fila, i tako dva puta.
Ostaviti u frižideru dva sata.
Kada želimo da serviramo, umutimo malo pavlake i krem sira, premažemo vrh torte.
Za dekorisanje, na kraju koristimo:
- peršun
-kačkavlj
Izrendamo kačkavlj i dodamo malo peršuna.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
10 komad/a Pečena paprika
3 komad/a Jaja
5 supena kašika Brašno T-400
1 supena kašika Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 komad/a Pavlaka (mlečna)
2 supena kašika Majonez
300 g Krem sir
200 g Šunka
30 g Kačkavalj
5 prstohvat/a Peršun
10 g Kačkavalj
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Prvi korak: Ispečene paprike ostaviti da se ocede. Nakon toga ispohujemo (uvaljati u brašno i jaja) i staviti na ubus da se ocede.
Priprema fila
U jednu manju posudu sipamo:
- majonez
- pavlaku
- krem sir
- iseckanu šunku
- so
- biber
Slaganje
U pleh ređati red paprike, pa red fila, i tako dva puta.
Ostaviti u frižideru dva sata.
Kada želimo da serviramo, umutimo malo pavlake i krem sira, premažemo vrh torte.
Za dekorisanje, na kraju koristimo:
- peršun
-kačkavlj
Izrendamo kačkavlj i dodamo malo peršuna.
Tagovi