Umutiti slatku pavlaku, ali da ne bude previše čvrsta.
Umutiti i kiselu pavlaku i šećer u prahu. Kiseloj pavlaci dodati slatku i sve sjediniti.
Masu podeliti na 2 jednaka dela. U jedan dodati mleveni keks, a u drugi deo mlevene pecene lesnike i rendanu čokoladu
Deo sa keksom može da bude gušći i suvlji, pa dodati pola mere mleka i opet izmešati.
U dublju šerpu ili kalup prečnika 24 cm staviti kesu ili foliju pa staviti ceo fil sa lesnicima, poravnati i onda kašikom stavljati preko deo sa keksom, svuda po malo i polako razvući.
Ukoliko je taj deo sa keksom duže stajao on je tvrdji, slobodno usuti malo mleka i promešati. Ne sme da bude pretvrd, onda neće da se razmaže.
Preko poslagati plazma keks umočen u preostalo mleko.
Staviti u zamrzivač 2 – 3h pa okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju.
Dekorisati sa strane slagom, a odozgo cokoladnim ganasem, ko kako voli.
Sastojci
Za 16 osoba
500 ml Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
700 ml kisele pavlake
200 gr C Šećer u prahu 250g
200 ml mleka
300 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
250 gr mleveni peceni lesnici
100 gr rendane cokolade za kuvanje
150 do 200 gr plazma keksa
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Umutiti slatku pavlaku, ali da ne bude previše čvrsta.
Umutiti i kiselu pavlaku i šećer u prahu. Kiseloj pavlaci dodati slatku i sve sjediniti.
Masu podeliti na 2 jednaka dela. U jedan dodati mleveni keks, a u drugi deo mlevene pecene lesnike i rendanu čokoladu
Deo sa keksom može da bude gušći i suvlji, pa dodati pola mere mleka i opet izmešati.
U dublju šerpu ili kalup prečnika 24 cm staviti kesu ili foliju pa staviti ceo fil sa lesnicima, poravnati i onda kašikom stavljati preko deo sa keksom, svuda po malo i polako razvući.
Ukoliko je taj deo sa keksom duže stajao on je tvrdji, slobodno usuti malo mleka i promešati. Ne sme da bude pretvrd, onda neće da se razmaže.
Preko poslagati plazma keks umočen u preostalo mleko.
Staviti u zamrzivač 2 – 3h pa okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju.
Dekorisati sa strane slagom, a odozgo cokoladnim ganasem, ko kako voli.
Bon appetit!
Tagovi