Iseci na tanke komade 800 grama svinjskog mesa, i svaku sniclu brzo okrenuti sa obe strane u zagrejanom ulju.
Poklopiti ih i ostaviti da se krckaju na tihoj vatri.
Dok se one krckaju ocistiti 10 glavica crnog luka, iseckati na sitno i posoliti i pobiberiti, zatim dobro promesati.
Kada su snicle gotove u poseban sud poredjati red snicli, zatim red luka, pa red snicli i tako redljati red po red, i pritom paziti da poslednji red bude red luka.
Poklopiti sud i ostaviti na toplom mestu kako se snicle ne bi ohladile.
Punjeni krompiri
Skuvati 6 krompira tako da ostanu u cvrstom stanju da biste mogli da ih prepolovite, a polovine izvrtite tako da lice na camcice.
Ostavite ih da se ohlade a u medjuvremenu zapocnite pripremu besamel sosa.
U tuganj ili serpu staviti margarin da se rastopi, i kada krene da cvrci dodati brasno i mleko. Mesati dok ne poprimi stanje gustog sosa. U sos dodati pileca prsa i sunku, a zaciniti po potrebi.
Ovu smesu nasuti u camcice i preko staviti persun.
Punjene krompire staviti u rernu da se peku 30ak minuta na 200 stepeni uz povremenu proveru.
Uzivajte u spremljenom jelu
Kada je sve vec gotovo, ako se osecate inspirisano, dekorisite kurkumom ili ukoliko vam je preostao besamel sos.
Budite kreativni i iznenadite vase ukucane, kao i goste.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 12 osoba
800 g Svinjsko meso
10 komad/a Luk
Odokativno ml Ulje
50/100 g Margarina
50 g Sunka
50 g PIleca prsa
3 supena kašika Brašno T-500
150/200 ml Mleko
6 komad/a Krompir
Priprema
Lazaricke snicle
Iseci na tanke komade 800 grama svinjskog mesa, i svaku sniclu brzo okrenuti sa obe strane u zagrejanom ulju.
Poklopiti ih i ostaviti da se krckaju na tihoj vatri.
Dok se one krckaju ocistiti 10 glavica crnog luka, iseckati na sitno i posoliti i pobiberiti, zatim dobro promesati.
Kada su snicle gotove u poseban sud poredjati red snicli, zatim red luka, pa red snicli i tako redljati red po red, i pritom paziti da poslednji red bude red luka.
Poklopiti sud i ostaviti na toplom mestu kako se snicle ne bi ohladile.
Punjeni krompiri
Skuvati 6 krompira tako da ostanu u cvrstom stanju da biste mogli da ih prepolovite, a polovine izvrtite tako da lice na camcice.
Ostavite ih da se ohlade a u medjuvremenu zapocnite pripremu besamel sosa.
U tuganj ili serpu staviti margarin da se rastopi, i kada krene da cvrci dodati brasno i mleko. Mesati dok ne poprimi stanje gustog sosa. U sos dodati pileca prsa i sunku, a zaciniti po potrebi.
Ovu smesu nasuti u camcice i preko staviti persun.
Punjene krompire staviti u rernu da se peku 30ak minuta na 200 stepeni uz povremenu proveru.
Uzivajte u spremljenom jelu
Kada je sve vec gotovo, ako se osecate inspirisano, dekorisite kurkumom ili ukoliko vam je preostao besamel sos.
Budite kreativni i iznenadite vase ukucane, kao i goste.
Tagovi