Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 12 osoba

Lazaricke snicle

800 g Svinjsko meso

10 komad/a Luk

Odokativno ml Ulje

Punjeni krompiri

50/100 g Margarina

50 g Sunka

50 g PIleca prsa

3 supena kašika Brašno T-500

150/200 ml Mleko

6 komad/a Krompir

Priprema

Lazaricke snicle

Iseci na tanke komade 800 grama svinjskog mesa, i svaku sniclu brzo okrenuti sa obe strane u zagrejanom ulju.

Poklopiti ih i ostaviti da se krckaju na tihoj vatri.

Dok se one krckaju ocistiti 10 glavica crnog luka, iseckati na sitno i posoliti i pobiberiti, zatim dobro promesati.

Kada su snicle gotove u poseban sud poredjati red snicli, zatim red luka, pa red snicli i tako redljati red po red, i pritom paziti da poslednji red bude red luka.

Poklopiti sud i ostaviti na toplom mestu kako se snicle ne bi ohladile.

Punjeni krompiri

Skuvati 6 krompira tako da ostanu u cvrstom stanju da biste mogli da ih prepolovite, a polovine izvrtite tako da lice na camcice.

Ostavite ih da se ohlade a u medjuvremenu zapocnite pripremu besamel sosa.

U tuganj ili serpu staviti margarin da se rastopi, i kada krene da cvrci dodati brasno i mleko. Mesati dok ne poprimi stanje gustog sosa. U sos dodati pileca prsa i sunku, a zaciniti po potrebi.

Ovu smesu nasuti u camcice i preko staviti persun.

Punjene krompire staviti u rernu da se peku 30ak minuta na 200 stepeni uz povremenu proveru.

Uzivajte u spremljenom jelu

Kada je sve vec gotovo, ako se osecate inspirisano, dekorisite kurkumom ili ukoliko vam je preostao besamel sos.

Budite kreativni i iznenadite vase ukucane, kao i goste.