Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

4 tvrdo kuvana jaja

150 gr pirinča

250 ml mleka

100 ml neutralne pavlake

1 limun

malo peršuna

60 gr putera

30 gr brašna

20 gr narendanog parmezana

1 kašika mešavine začina

malo ulja

po ukusu soli

Priprema

Za pripremu

Na polovini rastopljenog putera propržite pirinač, dodajte 200 ml vode i posolite. Peršun sitno isecite i dodajte u poluskuvani pirinač. Pirinač nanesite na dno pouljene vatrostalne posude. Kuvana jaja isecite na polovine po dužini isečenim stranama okrenutim na gore poređajte na pirinač.

Za pripremu

Na preostalom rastopljenom puteru ispržite brašno, dodajte mleko, posolite i mešajte žicom. Kada bešamel sos dobije potrebnu gustinu, dodajte neutralnu pavlaku i mešavinu začina, sklonite šerpu sa ringle, dodajte sok od pola limuna i promešajte. Na svaku polovinu jajeta u vatrostalnoj činiji nanesite bešamel sos, na njega stavite narendani parmezan i stavite posudu u rernu. Pecite na 220 stepeni 20 minuta. Gotova jaja servirajte na tanjir i služite.