Pomešati sve sastojke i dodati brašno, umesiti testo i ostaviti da odstoji 30min. Premazati radnu površinu uljem, zatim testo zatim podeliti na 7-9 malih jufkica pa ih formirati u male loptice i ostaviti da odstoje 5min. Svaku lopticu rastanjiti i uvaljati u štapić. Staviti pek papir u pleh, prebaciti štapiće i ostaviti da miruje 20min. Premazati ih vodom i peći 10min u već zagrejanoj rerni na 200c. Nakon 10min, preliti štapiće slanim prelivom (kafenom kašičicom), vratiti u rernu i peći još 10min na 230c. Pečene štapiće premazati uljem.
Priprema slanog preliva
U posudu dodati so i brašno, pa postepeno dodavati vodu i mešati.
Sastojci
Za 6 osoba
250 ml Mleka
1 supena kašika Šećera
1 supena kašika Suvog kvasca
50 ml Ulja
1 kafena kašičica Soli
1 supena kašika Jogurta
Pola kašičice Dr. Oetker Prašak za pecivo
350 g Brašna
1 kafena kašičica Soli
2 kafena kašičica Brašna
6 kafena kašičica Vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Pomešati sve sastojke i dodati brašno, umesiti testo i ostaviti da odstoji 30min. Premazati radnu površinu uljem, zatim testo zatim podeliti na 7-9 malih jufkica pa ih formirati u male loptice i ostaviti da odstoje 5min. Svaku lopticu rastanjiti i uvaljati u štapić. Staviti pek papir u pleh, prebaciti štapiće i ostaviti da miruje 20min. Premazati ih vodom i peći 10min u već zagrejanoj rerni na 200c. Nakon 10min, preliti štapiće slanim prelivom (kafenom kašičicom), vratiti u rernu i peći još 10min na 230c. Pečene štapiće premazati uljem.
Priprema slanog preliva
U posudu dodati so i brašno, pa postepeno dodavati vodu i mešati.
Tagovi