Sastojci

Za 6 osoba

Testo

250 ml Mleka

1 supena kašika Šećera

1 supena kašika Suvog kvasca

50 ml Ulja

1 kafena kašičica Soli

1 supena kašika Jogurta

350 g Brašna

Slani preliv

1 kafena kašičica Soli

2 kafena kašičica Brašna

6 kafena kašičica Vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Pomešati sve sastojke i dodati brašno, umesiti testo i ostaviti da odstoji 30min. Premazati radnu površinu uljem, zatim testo zatim podeliti na 7-9 malih jufkica pa ih formirati u male loptice i ostaviti da odstoje 5min. Svaku lopticu rastanjiti i uvaljati u štapić. Staviti pek papir u pleh, prebaciti štapiće i ostaviti da miruje 20min. Premazati ih vodom i peći 10min u već zagrejanoj rerni na 200c. Nakon 10min, preliti štapiće slanim prelivom (kafenom kašičicom), vratiti u rernu i peći još 10min na 230c. Pečene štapiće premazati uljem.

Priprema slanog preliva

U posudu dodati so i brašno, pa postepeno dodavati vodu i mešati.