1
peršunov i celerov list ili sveži listići bosiljka
1 prstohvat/a
so i bibera
Priprema
Priprema supe
Pečenu papriku (kojoj ste skinuli ljusku i izvadili semenke) sameljite u blenderu dok ne dobijete gladak pire.
U šerpu na dno sipajte malo ulja, kada se zagreje sipajte pire od paprike, dodajte i sok od paradajza, da razredite pire od paprike do željene gustine, posolite i pobiberite po ukusu.
Kada čorba prokuva, skinite sa ringle i poslužite. Po želji u tanjiru možete dodati iseckanog začinskog bilja, prepržene kockice hleba, narendani parmezan,...
Sastojci
Za 6 osoba
4 komad/a pečene crvene paprike
1/2 l soka od paradajza
2-3 supena kašika ulja
1 peršunov i celerov list ili sveži listići bosiljka
1 prstohvat/a so i bibera
Priprema
Priprema supe
Pečenu papriku (kojoj ste skinuli ljusku i izvadili semenke) sameljite u blenderu dok ne dobijete gladak pire.
U šerpu na dno sipajte malo ulja, kada se zagreje sipajte pire od paprike, dodajte i sok od paradajza, da razredite pire od paprike do željene gustine, posolite i pobiberite po ukusu.
Kada čorba prokuva, skinite sa ringle i poslužite. Po želji u tanjiru možete dodati iseckanog začinskog bilja, prepržene kockice hleba, narendani parmezan,...
Tagovi