Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 15 osoba

Kora
Fil

3 dl Mleko

300 g Mleveni mak

100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

1 komad/a Margarin za torte i kolače

Glazura

100-150 g Čokolada

30 ml Mleko

20 g Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila

1. Staviti šećer, vanilin šećer i mleko da prokuva. Kada se šećeri istope dodajte mak i kuvajte 2-3 minuta, da se mak popari. Povremeno mešajte.

2. Sklonite sa vatre. Dodajte keks i opet dobro promešajte.

3. Margarin iseckan na kockice ubacujte u vruć fil i sve vreme mešajte kako bi se margarin otopio.

Premazivanje

Vrućim filom premazujte kupljenje rozen kore. Poslednju koru ostavite ne namazanu. Stavite kolač u kesu kako se ne bi sušio, a zatim ga pritisnite, nečim težim, kao što su na primer knjige. Ostavite da pritisnut odstoji oko 12h, kako vam se kore ne bi odvajale prilikom sečenja.

Glazura

Na pari istopite čokoladu sa malo mleka i ulja, kako Vam ne bi pucala prilikom sečenja a istovremeno bila sjajna. Zatim premažite poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne nekih pola sata i isecite ovaj sitni kolač po želji.