1. Staviti šećer, vanilin šećer i mleko da prokuva. Kada se šećeri istope dodajte mak i kuvajte 2-3 minuta, da se mak popari. Povremeno mešajte.
2. Sklonite sa vatre. Dodajte keks i opet dobro promešajte.
3. Margarin iseckan na kockice ubacujte u vruć fil i sve vreme mešajte kako bi se margarin otopio.
Premazivanje
Vrućim filom premazujte kupljenje rozen kore. Poslednju koru ostavite ne namazanu. Stavite kolač u kesu kako se ne bi sušio, a zatim ga pritisnite, nečim težim, kao što su na primer knjige. Ostavite da pritisnut odstoji oko 12h, kako vam se kore ne bi odvajale prilikom sečenja.
Glazura
Na pari istopite čokoladu sa malo mleka i ulja, kako Vam ne bi pucala prilikom sečenja a istovremeno bila sjajna. Zatim premažite poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne nekih pola sata i isecite ovaj sitni kolač po želji.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 15 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
300 g C Šećer u prahu 500g
3 dl Mleko
300 g Mleveni mak
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
1 komad/a Margarin za torte i kolače
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100-150 g Čokolada
30 ml Mleko
20 g Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
1. Staviti šećer, vanilin šećer i mleko da prokuva. Kada se šećeri istope dodajte mak i kuvajte 2-3 minuta, da se mak popari. Povremeno mešajte.
2. Sklonite sa vatre. Dodajte keks i opet dobro promešajte.
3. Margarin iseckan na kockice ubacujte u vruć fil i sve vreme mešajte kako bi se margarin otopio.
Premazivanje
Vrućim filom premazujte kupljenje rozen kore. Poslednju koru ostavite ne namazanu. Stavite kolač u kesu kako se ne bi sušio, a zatim ga pritisnite, nečim težim, kao što su na primer knjige. Ostavite da pritisnut odstoji oko 12h, kako vam se kore ne bi odvajale prilikom sečenja.
Glazura
Na pari istopite čokoladu sa malo mleka i ulja, kako Vam ne bi pucala prilikom sečenja a istovremeno bila sjajna. Zatim premažite poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne nekih pola sata i isecite ovaj sitni kolač po želji.
Tagovi