Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 20 osoba

Kora 1

4 komad/a Belanca

4 supena kašika Šećera

3,5 supena kašika Brašna

50 g Oraha

50 g Suvo grožđe

50 g Suve smokve

Kora 2

4 komad/a Belanca

4 supena kašika Šećera

3,5 supena kašika Brašna

50 g Oraha

50 g Suvo grožđe

50 g Suve smokve

Kora 3

4 komad/a Belanca

4 supena kašika Šećera

3,5 supena kašika Brašna

50 g Oraha

50 g Suvo grožđe

50 g Suve smokve

Fil

12 komad/a Žumanca

15 supena kašika Šećer

100 g Čokolada za kuvanje

250 g Margarin

Dekirsanje

200 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

400 ml Mleka

40 g Čokolada za kuvanje

Priprema

Priprema kore

Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, umutiti pa dodati 3,5 kašike brašna. Nakon toga dodati seckane orahe, suvo groždje i suve smokve pa sve izmešati.

Postupak pripreme za ostale dve kore je isti.

Pečenje kore

Nakon što ste sve izmešali, u tepsiju stavite papir za pečenje i nalijte. Peći na 180 stepeni 15-20minuta dok kora ne dobije boju kao sa slike. Postupak je isti i za ostale dve kore.

Fil

12 žumanca umutiti sa 4 kašike šećera, kuvati na pari. Kad se zgusti smeša dodati 100g čokolade, mešati dok se ne otopi čokolada. Pomeriti i ostaviti da se smesa ohladi a nakon toga dodati 250g umućenog margarina.

Filovanje

Fil podeliti na 3 dela (ja sam od prilike stavljala). Prvu koru premazati sa 1/3 fila. Stavite drugu koru preko i premazati sa 1/3 fila. Stavite trecu koru i premazati preko i sa strane sa ostalu 1/3 fila.

Dekorisanje

200g šlag krema u odgovarajuću dublju posudu umutiti sa 400ml hladnog mleka (moze i 400ml hladne vode). Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Ako volite slađi šlag dodajte malo C šećera u prahu. Dekorisati po volji, ja sam narendala 40g čokolade.