Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, umutiti pa dodati 3,5 kašike brašna. Nakon toga dodati seckane orahe, suvo groždje i suve smokve pa sve izmešati.
Postupak pripreme za ostale dve kore je isti.
Pečenje kore
Nakon što ste sve izmešali, u tepsiju stavite papir za pečenje i nalijte. Peći na 180 stepeni 15-20minuta dok kora ne dobije boju kao sa slike. Postupak je isti i za ostale dve kore.
Fil
12 žumanca umutiti sa 4 kašike šećera, kuvati na pari. Kad se zgusti smeša dodati 100g čokolade, mešati dok se ne otopi čokolada. Pomeriti i ostaviti da se smesa ohladi a nakon toga dodati 250g umućenog margarina.
Filovanje
Fil podeliti na 3 dela (ja sam od prilike stavljala). Prvu koru premazati sa 1/3 fila. Stavite drugu koru preko i premazati sa 1/3 fila. Stavite trecu koru i premazati preko i sa strane sa ostalu 1/3 fila.
Dekorisanje
200g šlag krema u odgovarajuću dublju posudu umutiti sa 400ml hladnog mleka (moze i 400ml hladne vode). Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Ako volite slađi šlag dodajte malo C šećera u prahu. Dekorisati po volji, ja sam narendala 40g čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 20 osoba
4 komad/a Belanca
4 supena kašika Šećera
3,5 supena kašika Brašna
50 g Oraha
50 g Suvo grožđe
50 g Suve smokve
4 komad/a Belanca
4 supena kašika Šećera
3,5 supena kašika Brašna
50 g Oraha
50 g Suvo grožđe
50 g Suve smokve
4 komad/a Belanca
4 supena kašika Šećera
3,5 supena kašika Brašna
50 g Oraha
50 g Suvo grožđe
50 g Suve smokve
12 komad/a Žumanca
15 supena kašika Šećer
100 g Čokolada za kuvanje
250 g Margarin
200 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
400 ml Mleka
40 g Čokolada za kuvanje
Priprema
Priprema kore
Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, umutiti pa dodati 3,5 kašike brašna. Nakon toga dodati seckane orahe, suvo groždje i suve smokve pa sve izmešati.
Postupak pripreme za ostale dve kore je isti.
Pečenje kore
Nakon što ste sve izmešali, u tepsiju stavite papir za pečenje i nalijte. Peći na 180 stepeni 15-20minuta dok kora ne dobije boju kao sa slike. Postupak je isti i za ostale dve kore.
Fil
12 žumanca umutiti sa 4 kašike šećera, kuvati na pari. Kad se zgusti smeša dodati 100g čokolade, mešati dok se ne otopi čokolada. Pomeriti i ostaviti da se smesa ohladi a nakon toga dodati 250g umućenog margarina.
Filovanje
Fil podeliti na 3 dela (ja sam od prilike stavljala). Prvu koru premazati sa 1/3 fila. Stavite drugu koru preko i premazati sa 1/3 fila. Stavite trecu koru i premazati preko i sa strane sa ostalu 1/3 fila.
Dekorisanje
200g šlag krema u odgovarajuću dublju posudu umutiti sa 400ml hladnog mleka (moze i 400ml hladne vode). Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Ako volite slađi šlag dodajte malo C šećera u prahu. Dekorisati po volji, ja sam narendala 40g čokolade.
Tagovi