Maslac i čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Pleh dimenzije 30x30 obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 180C. Od belanaca soli i šećera umutiti čvrst pam. Zatim dodati kašičicu limunovog soka. Lagano, uz neprestano mućenje, uliti ohlađenu čokoladu i maslac. Na kraju spatulom lagano umešati samlevene bademe. Izliti u pleh i peći na 180C oko 10 minuta. Ohlađenu koru preseći na tri dela, da se dobiju tri šnita.
Beli fil:
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu da pobele, pa kuvati na pari. Kada je fil skuvam dodati belu čokoladu naseckanu na komadiće. Mešati dok se čokolada ne otopi. Oreručiti fil u činiju, prekriti streč folijom i ostaviti da se skroz ohladi(15-20minuta).Maslac sobne temperature umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Na kraju umešati naseckane bademe.
Crveni fil :
Staviti jagode i šecer na vatri da proključaju. Kuvati par minuta da se ne raspadnu sve jagode. U to zamutiti puding rastvoren u vodi. Kuvati 5minuta sve vreme mešajući. Zatim isključiti ringlu i dodati maslac iseckan na kockice. Mešati dok se maslac ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, sa vremena na vreme ga promešati.
Ganaš:
Pavlaku zagrejati do ključanja, pa preliti preko naseckane bele čokolade. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti mikserom.
Filovanje:
Kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+ganaš krem. Šnit dekorisati po želji. PS:Našu tortu su dekorisala moja deca(4god i 5god)pa možda vama neće na oko biti idealna, ali je nama bila najlepša koju smo ikada videli!!!!!!!!!!
Napomena:
Za "veliku tortu" (okrugli pleh prečnika 28cm) samo uduplati meru i peći dve kore.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 26 osoba
5 Komada Belanca
170 g Šećera
1 Prstohvat Soli
1 Kašičica Soka od limuna
100 g Pečenih mlevenih badema
50 g Maslaca
50 g Bele čokolade
5 Komada Žumanca
100 g C Šećer u prahu 250g
100 g Bele čokolade
100 g Seckanih pečenih badema
150 g Maslaca
500 g Jagoda
100 l Šećera
1 Kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode
200 ml Vode
50 g Maslaca
150 g Bele čokolade
100 ml Slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Kora:
Maslac i čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Pleh dimenzije 30x30 obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 180C. Od belanaca soli i šećera umutiti čvrst pam. Zatim dodati kašičicu limunovog soka. Lagano, uz neprestano mućenje, uliti ohlađenu čokoladu i maslac. Na kraju spatulom lagano umešati samlevene bademe. Izliti u pleh i peći na 180C oko 10 minuta. Ohlađenu koru preseći na tri dela, da se dobiju tri šnita.
Beli fil:
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu da pobele, pa kuvati na pari. Kada je fil skuvam dodati belu čokoladu naseckanu na komadiće. Mešati dok se čokolada ne otopi. Oreručiti fil u činiju, prekriti streč folijom i ostaviti da se skroz ohladi(15-20minuta).Maslac sobne temperature umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Na kraju umešati naseckane bademe.
Crveni fil :
Staviti jagode i šecer na vatri da proključaju. Kuvati par minuta da se ne raspadnu sve jagode. U to zamutiti puding rastvoren u vodi. Kuvati 5minuta sve vreme mešajući. Zatim isključiti ringlu i dodati maslac iseckan na kockice. Mešati dok se maslac ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, sa vremena na vreme ga promešati.
Ganaš:
Pavlaku zagrejati do ključanja, pa preliti preko naseckane bele čokolade. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti mikserom.
Filovanje:
Kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+ganaš krem. Šnit dekorisati po želji. PS:Našu tortu su dekorisala moja deca(4god i 5god)pa možda vama neće na oko biti idealna, ali je nama bila najlepša koju smo ikada videli!!!!!!!!!!
Napomena:
Za "veliku tortu" (okrugli pleh prečnika 28cm) samo uduplati meru i peći dve kore.
Tagovi