Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 26 osoba

Kora:

5 Komada Belanca

170 g Šećera

1 Prstohvat Soli

1 Kašičica Soka od limuna

100 g Pečenih mlevenih badema

50 g Maslaca

50 g Bele čokolade

Beli fil:

5 Komada Žumanca

100 g Bele čokolade

100 g Seckanih pečenih badema

150 g Maslaca

Crveni fil:

500 g Jagoda

100 l Šećera

1 Kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode

200 ml Vode

50 g Maslaca

Ganaš:

150 g Bele čokolade

100 ml Slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Kora:

Maslac i čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Pleh dimenzije 30x30 obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 180C. Od belanaca soli i šećera umutiti čvrst pam. Zatim dodati kašičicu limunovog soka. Lagano, uz neprestano mućenje, uliti ohlađenu čokoladu i maslac. Na kraju spatulom lagano umešati samlevene bademe. Izliti u pleh i peći na 180C oko 10 minuta. Ohlađenu koru preseći na tri dela, da se dobiju tri šnita.

Beli fil:

Umutiti žumanca sa šećerom u prahu da pobele, pa kuvati na pari. Kada je fil skuvam dodati belu čokoladu naseckanu na komadiće. Mešati dok se čokolada ne otopi. Oreručiti fil u činiju, prekriti streč folijom i ostaviti da se skroz ohladi(15-20minuta).Maslac sobne temperature umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila. Na kraju umešati naseckane bademe.

Crveni fil :

Staviti jagode i šecer na vatri da proključaju. Kuvati par minuta da se ne raspadnu sve jagode. U to zamutiti puding rastvoren u vodi. Kuvati 5minuta sve vreme mešajući. Zatim isključiti ringlu i dodati maslac iseckan na kockice. Mešati dok se maslac ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, sa vremena na vreme ga promešati.

Ganaš:

Pavlaku zagrejati do ključanja, pa preliti preko naseckane bele čokolade. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti mikserom.

Filovanje:

Kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+kora+beli fil+crveni fil+ganaš krem. Šnit dekorisati po želji. PS:Našu tortu su dekorisala moja deca(4god i 5god)pa možda vama neće na oko biti idealna, ali je nama bila najlepša koju smo ikada videli!!!!!!!!!!

Napomena:

Za "veliku tortu" (okrugli pleh prečnika 28cm) samo uduplati meru i peći dve kore.