Jednu po jednu kore premazati pavlakom i ređati jednu na drugu 3-5 komada.
Priprema mesa
Pileće grudi iskostiti i iseći na tanke šnicle. Posoliti prema ukusu.
Priprema rolata
Posoljeno meso ređati po korama koje smo prethodno premazali pavlakom. Zatim meso premažemo c senfom i zamotamo sve zajedno u rolat. Rolat preseći na pola. Svaku polovinu umotati u prijanjajuću foliju i staviti na 1-2 sata u zamrzivač da se stegne.
Pohovanje
Pripremiti jaja, brašno i prezle za pohovanje. Rolat iseći na delove debljine oko 1-2cm, a zatim umakati u brašno, jaja i prezle, pa pohovati.
Ostatak kora
Od preostalih kora možete napraviti brze pitice sa pavlakom ili nešto po vašoj želji.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 8 osoba
3-5 komad/a Gotove kore za pitu
1 komad/a Pileće grudi
1 kafena kašičica So
400 g Kisela pavlaka
0,5 pakovanje/a C senf
3 komad/a Jaja
200 g Brašno T-400
250 g Prezle
2 dl Ulje
Priprema
Priprema kore
Jednu po jednu kore premazati pavlakom i ređati jednu na drugu 3-5 komada.
Priprema mesa
Pileće grudi iskostiti i iseći na tanke šnicle. Posoliti prema ukusu.
Priprema rolata
Posoljeno meso ređati po korama koje smo prethodno premazali pavlakom. Zatim meso premažemo c senfom i zamotamo sve zajedno u rolat. Rolat preseći na pola. Svaku polovinu umotati u prijanjajuću foliju i staviti na 1-2 sata u zamrzivač da se stegne.
Pohovanje
Pripremiti jaja, brašno i prezle za pohovanje. Rolat iseći na delove debljine oko 1-2cm, a zatim umakati u brašno, jaja i prezle, pa pohovati.
Ostatak kora
Od preostalih kora možete napraviti brze pitice sa pavlakom ili nešto po vašoj želji.
Tagovi