Zagrejati mleko da bude mlako, u njega umakati ceo keks i redjati na tacnu.
Priprema fila
Dobro umutiti žumanca, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mleko. Kuvati na pari da se masa zgusne i ostaviti da se ohladi.
Kristal šećer i vodu staviti da provri, zatim smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta. Za to vreme cvrsto umutiti belanca i zatim im dodavati vruć sirup, sve to mutiti oko 5 minuta.
Dobro umutiti margarin, dodati ohladjena zumanca, sjediniti i dodavati belanca, sve lepo umutiti i na kraju dodati mlevenu Plazmu.
Podeliti na dva jednaka dela. Jednom delu dodavati otopljenu na pari mlečnu Milku, a drugom delu takodje otopljenu na pari belu Milku.
Filovanje
Preko celog keksa naneti prvo belu masu, a zatim crnu. Ostaviti u frizideru da odstoji sat vremena. Zatim glazirati otopljenom na pari mlecnom čokoladom.
Sastojci
Za 20 osoba
300 g Plazma keks-ceo
250 ml Mleka-mlakog
10 komad/a Jaja
600 g Plazma keksa-mlevenog
250 g Margarin
300 g Mlilka čokolade-mlečne
300 g Milka čokolade -bele
100 g C Šećer u prahu 250g
100 g Kristal šećera
3 supena kašika Vode
200 ml Mleka
200 g Mlečne čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Zagrejati mleko da bude mlako, u njega umakati ceo keks i redjati na tacnu.
Priprema fila
Dobro umutiti žumanca, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mleko. Kuvati na pari da se masa zgusne i ostaviti da se ohladi.
Kristal šećer i vodu staviti da provri, zatim smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta. Za to vreme cvrsto umutiti belanca i zatim im dodavati vruć sirup, sve to mutiti oko 5 minuta.
Dobro umutiti margarin, dodati ohladjena zumanca, sjediniti i dodavati belanca, sve lepo umutiti i na kraju dodati mlevenu Plazmu.
Podeliti na dva jednaka dela. Jednom delu dodavati otopljenu na pari mlečnu Milku, a drugom delu takodje otopljenu na pari belu Milku.
Filovanje
Preko celog keksa naneti prvo belu masu, a zatim crnu. Ostaviti u frizideru da odstoji sat vremena. Zatim glazirati otopljenom na pari mlecnom čokoladom.
Tagovi