Sastojci

Za 20 osoba

Kora

300 g Plazma keks-ceo

250 ml Mleka-mlakog

Fil

10 komad/a Jaja

600 g Plazma keksa-mlevenog

250 g Margarin

300 g Mlilka čokolade-mlečne

300 g Milka čokolade -bele

100 g Kristal šećera

3 supena kašika Vode

200 ml Mleka

Glazura

200 g Mlečne čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Zagrejati mleko da bude mlako, u njega umakati ceo keks i redjati na tacnu.

Priprema fila

Dobro umutiti žumanca, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mleko. Kuvati na pari da se masa zgusne i ostaviti da se ohladi.

Kristal šećer i vodu staviti da provri, zatim smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta. Za to vreme cvrsto umutiti belanca i zatim im dodavati vruć sirup, sve to mutiti oko 5 minuta.

Dobro umutiti margarin, dodati ohladjena zumanca, sjediniti i dodavati belanca, sve lepo umutiti i na kraju dodati mlevenu Plazmu.

Podeliti na dva jednaka dela. Jednom delu dodavati otopljenu na pari mlečnu Milku, a drugom delu takodje otopljenu na pari belu Milku.

Filovanje

Preko celog keksa naneti prvo belu masu, a zatim crnu. Ostaviti u frizideru da odstoji sat vremena. Zatim glazirati otopljenom na pari mlecnom čokoladom.