Sastojci

Za 15 osoba

Testo

3 komad/a jaja

1/2 l mleka

1 supena kašika masti ili putera

20 g svežeg kvasca

1 kg brašna

Fil

200 g mlevenog maka

1\2 l mleka

5 kašika šećera

Priprema

Priprema

 Umutiti belanca sa šećerom , pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).Kvasac razmutiti u toplom mleku , pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Premazati  testo sa malo ulja i ostaviti da naraste.Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 4 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uvitjati u veknice. Ostaviti u plehu da odstoje još pola sata, pa peći  na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je prah šećerom.