Pomešati pire krompir(koji vam je ostao od nekog ručka, pripremljen na način na koji ga inače spremate), tunjevinu(ne morate je cediti, ali ako hocete onda dodajte 3 kasike maslinovog ulja), ovsene pahuljice, kukuruzno brasno, palentu, prašak za pecivo, jaje i posolite po ukusu. Od ove smese oblikujte pljeskavice zeljenje velicine. Staviti u pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 20 osoba
1 velika šolja Pire krompir
pola konzerve Tunjevina
50 g Dr. Oetker Ovsene pahuljice 250g
3 supena kašika Kukuruzno brašno
3 supena kašika Palenta
pola kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a Jaja
pola kafena kašičica So
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pomešati pire krompir(koji vam je ostao od nekog ručka, pripremljen na način na koji ga inače spremate), tunjevinu(ne morate je cediti, ali ako hocete onda dodajte 3 kasike maslinovog ulja), ovsene pahuljice, kukuruzno brasno, palentu, prašak za pecivo, jaje i posolite po ukusu. Od ove smese oblikujte pljeskavice zeljenje velicine. Staviti u pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Tagovi