Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

Ajmokac

300 g belog pilećeg mesa

300 g spanaća

1 komad/a glavica crnog luka

1 komad/a čen belog luka

3 supena kašika Brašno T-400

3 dl mlake vode

30 g margarina

1 malo suv biljni začin, bibera

1 malo Ulje

Prilog

6 komad/a Krompir

Priprema

Priprema:

Pileće meso obariti i iseći na veoma sitne komadiće. Na ulju izdinstati crni luk i kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodati sitno seckan beli luk i brašno, neprestano mešati te dolivati vodu dok se ne napravi kao kašasta smesa. Staviti suv biljni začin i biber.  Dodati prethodno blanširan seckani spanać a zatim dodati piletinu, sve vreme neprestano mešajući dok se ajmokac ne zgusne. Ajmokac služiti uz prilog od krompira. Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, izmiksirati krompir sa rastopljenim margarinom. Krompir-pire uz pomoć šprica za šlag naneti okolo.