Pileće meso obariti i iseći na veoma sitne komadiće. Na ulju izdinstati crni luk i kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodati sitno seckan beli luk i brašno, neprestano mešati te dolivati vodu dok se ne napravi kao kašasta smesa. Staviti suv biljni začin i biber. Dodati prethodno blanširan seckani spanać a zatim dodati piletinu, sve vreme neprestano mešajući dok se ajmokac ne zgusne. Ajmokac služiti uz prilog od krompira. Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, izmiksirati krompir sa rastopljenim margarinom. Krompir-pire uz pomoć šprica za šlag naneti okolo.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
300 g belog pilećeg mesa
300 g spanaća
1 komad/a glavica crnog luka
1 komad/a čen belog luka
3 supena kašika Brašno T-400
3 dl mlake vode
30 g margarina
1 malo suv biljni začin, bibera
1 malo Ulje
6 komad/a Krompir
Priprema
Priprema:
Pileće meso obariti i iseći na veoma sitne komadiće. Na ulju izdinstati crni luk i kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodati sitno seckan beli luk i brašno, neprestano mešati te dolivati vodu dok se ne napravi kao kašasta smesa. Staviti suv biljni začin i biber. Dodati prethodno blanširan seckani spanać a zatim dodati piletinu, sve vreme neprestano mešajući dok se ajmokac ne zgusne. Ajmokac služiti uz prilog od krompira. Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, izmiksirati krompir sa rastopljenim margarinom. Krompir-pire uz pomoć šprica za šlag naneti okolo.