Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

Testo za koru

250 g Brašno T-500

1 kesica/e Šećer

0,5 kesica/e So

150 ml Voda

2 supena kašika Ulje

Fil

75 g Šunka

75 g Čajna

75 g Kačkavalj

1 komad/a Kiseli krastavčići

75 g Šampinjoni

1 supena kašika Senf

1 supena kašika Kečap

5 g Origano

10 g Susam

Premaz testa i rolata

1 komad/a Jaja

Dekoracija

10 g Susam

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Brašno, suvi kvasac, so i šećer pomešati, dodati 150ml mlake vode i 2 kašike ulja (maslinovo ulje preporučujem ali ako nemate može i obično) i umesite testo. Umešeno testo, premazati jajetom i ostavite da odstoji u frizideru minimum 30min (ja obicno zamesim uveče testoa ujutru pravim).

Priprema fila

Šunku (moze i bilo koja salama) i čajnu iseckajte, izrendajte ili stavite u komadu po ukusu kako najviše volite. Krastavčić isecite na sitne komade i šampinjone ako su sveži. Kačkavalj izrendajte. Susam ne morate da stavite u fil ako ga ne volite (mi smo ljuditelji pa ga uz sve "mešamo")

Razvlačenje testa

Testo razvucite u obliku pravougaonika.

Filovanje

2/3 razvučenog testa se filuje ostala 1/3 ne. Testo premazujemo sa senfom, od prilike jedna kašika je dovoljna (ja sam iz ambalaze direktno sipala), stavljamo kačkavalj, šunku, kiseli iseckani krastavčić, šampinjone, origano, kečap i susam (po zelji), kao na slici. Zatim urolujemo od filovanog dela prema nefilovanom delu testa.

Pečenje

U tepsiju stavimo pek papir i stavimo rolat. Rolat premažemo jajetom i posipamo susamom. Peći oko 20-30minuta na 200 stepeni, odnosno dok rolat ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se rolat ohladi, a zatim iseći na kriške i servirati.