Brašno, suvi kvasac, so i šećer pomešati, dodati 150ml mlake vode i 2 kašike ulja (maslinovo ulje preporučujem ali ako nemate može i obično) i umesite testo. Umešeno testo, premazati jajetom i ostavite da odstoji u frizideru minimum 30min (ja obicno zamesim uveče testoa ujutru pravim).
Priprema fila
Šunku (moze i bilo koja salama) i čajnu iseckajte, izrendajte ili stavite u komadu po ukusu kako najviše volite. Krastavčić isecite na sitne komade i šampinjone ako su sveži. Kačkavalj izrendajte. Susam ne morate da stavite u fil ako ga ne volite (mi smo ljuditelji pa ga uz sve "mešamo")
Razvlačenje testa
Testo razvucite u obliku pravougaonika.
Filovanje
2/3 razvučenog testa se filuje ostala 1/3 ne. Testo premazujemo sa senfom, od prilike jedna kašika je dovoljna (ja sam iz ambalaze direktno sipala), stavljamo kačkavalj, šunku, kiseli iseckani krastavčić, šampinjone, origano, kečap i susam (po zelji), kao na slici. Zatim urolujemo od filovanog dela prema nefilovanom delu testa.
Pečenje
U tepsiju stavimo pek papir i stavimo rolat. Rolat premažemo jajetom i posipamo susamom. Peći oko 20-30minuta na 200 stepeni, odnosno dok rolat ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se rolat ohladi, a zatim iseći na kriške i servirati.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
250 g Brašno T-500
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kesica/e Šećer
0,5 kesica/e So
150 ml Voda
2 supena kašika Ulje
75 g Šunka
75 g Čajna
75 g Kačkavalj
1 komad/a Kiseli krastavčići
75 g Šampinjoni
1 supena kašika Senf
1 supena kašika Kečap
5 g Origano
10 g Susam
1 komad/a Jaja
10 g Susam
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Brašno, suvi kvasac, so i šećer pomešati, dodati 150ml mlake vode i 2 kašike ulja (maslinovo ulje preporučujem ali ako nemate može i obično) i umesite testo. Umešeno testo, premazati jajetom i ostavite da odstoji u frizideru minimum 30min (ja obicno zamesim uveče testoa ujutru pravim).
Priprema fila
Šunku (moze i bilo koja salama) i čajnu iseckajte, izrendajte ili stavite u komadu po ukusu kako najviše volite. Krastavčić isecite na sitne komade i šampinjone ako su sveži. Kačkavalj izrendajte. Susam ne morate da stavite u fil ako ga ne volite (mi smo ljuditelji pa ga uz sve "mešamo")
Razvlačenje testa
Testo razvucite u obliku pravougaonika.
Filovanje
2/3 razvučenog testa se filuje ostala 1/3 ne. Testo premazujemo sa senfom, od prilike jedna kašika je dovoljna (ja sam iz ambalaze direktno sipala), stavljamo kačkavalj, šunku, kiseli iseckani krastavčić, šampinjone, origano, kečap i susam (po zelji), kao na slici. Zatim urolujemo od filovanog dela prema nefilovanom delu testa.
Pečenje
U tepsiju stavimo pek papir i stavimo rolat. Rolat premažemo jajetom i posipamo susamom. Peći oko 20-30minuta na 200 stepeni, odnosno dok rolat ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se rolat ohladi, a zatim iseći na kriške i servirati.
Tagovi