Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 16 osoba

Koru

150 g Čokolade

125 g Putera

4 komad/a Jaja

1 prstohvat/a Soli

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

120 g Šećera

80 g Brašna

Za fil

500 ml Slatke pavlake

500 g Jagoda

1 kesica/e Dr. Oetker Čoko komadići

1 supena kašika Šećera u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore.

Razdvojiti jaja. Belance umutiti sa šećerom u ć čvrstu penu. Čokoladu otopiti sa puterom i kada se prohladi dodati umućena žumanca. Zatim dodati i sve suve sastojke. Na kraju umešati u smesu i umućena belanca sa šećerom. Smesu izlijiti u kalup veličine 26cm, obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, 25min.

Koru potpuno ohladiti, a zatim napraviti izdubljene u kori, 1cm od ivice i 5mm u dubinu. To što ste izdubili, ne bacajte. To je potrebno da bi se torta posle time prekrila tako što izmrvite taj višak koji ste izdubili i sačuvate ga po strani. Na taj način se dobija izgled “krtičnjaka”.

Priprema fila

Pre pripreme fila, u udubljeni deo kore poredjate sve jagode. Jednu do druge. A zatim umutitie do pola 500ml slatke pavlake. Pa dodate 2 krem fix-a, kašiku šećera u prahu i kaščicu aromatizovanog vanilin šećera. I umutite još malo. Pazite da ne premutite. Treba da bude onako vazdušasta smesa. Na kraju ubacite i čokoladne bobice i izmešate ih kašikom. Ceo fil rasporedite preko kore sa jagodama u oblik jedne polulopte, ravnomerno što više možete.

Izgled “krtičnjaka”

Sačuvani deo kore, koji ste na početku još izdubili, izmrvite što više možete. Kako biste od viška te kore napravili što sitnije mrvice nalik pravoj zemlji. Kada to uradite pospete mrvice kore preko cele torte tako da prekrijete svaki deo. Možete negde i negde lagano i rukom utapkati. Ostavite tortu da se hladi jedno 3-4h ali najbolje bi bilo preko noći.