Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

Priprema

1/2 kg Crni luk

2 komad/a Šargarepa

1/2 kg Svinjsko meso

300 ml Voda

20 g Senf

20 g Kečap

1 supena kašika Ajvar

1 prstohvat/a Biber

200-300 g Testenina

Zaprška

50 ml Voda

1 supena kašika Brašno T-400

1 supena kašika Aleva paprika

Priprema

Priprema

Izdinstati luk i šargarepu na ulju. Dodati meso koje ste prethodno iseckali na sitne kockice( ja koristim meso od svinjskog buta, može i juneći), zatim naliti vode da prekrije to meso i da se dinsta. Ja volim dugo da se to krčka. Kad je meso skroz mekano, dodam začine, ja stavim šta imam, beli luk u prahu, peršun, vegetu, biber, stavim senf, kečap, ajvar. Napravim zapršku od vode, brašna i paprike i sipam u gulaš. Testeninu obarim i služim uz gulaš, ponekad bude i pire krompir umesto testenine. I uz to neku salatu napravim.

Prijatno!