Izdinstati luk i šargarepu na ulju. Dodati meso koje ste prethodno iseckali na sitne kockice( ja koristim meso od svinjskog buta, može i juneći), zatim naliti vode da prekrije to meso i da se dinsta. Ja volim dugo da se to krčka. Kad je meso skroz mekano, dodam začine, ja stavim šta imam, beli luk u prahu, peršun, vegetu, biber, stavim senf, kečap, ajvar. Napravim zapršku od vode, brašna i paprike i sipam u gulaš. Testeninu obarim i služim uz gulaš, ponekad bude i pire krompir umesto testenine. I uz to neku salatu napravim.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 kg Crni luk
2 komad/a Šargarepa
1/2 kg Svinjsko meso
300 ml Voda
20 g Senf
20 g Kečap
1 supena kašika Ajvar
1 prstohvat/a Biber
200-300 g Testenina
50 ml Voda
1 supena kašika Brašno T-400
1 supena kašika Aleva paprika
Priprema
Priprema
Izdinstati luk i šargarepu na ulju. Dodati meso koje ste prethodno iseckali na sitne kockice( ja koristim meso od svinjskog buta, može i juneći), zatim naliti vode da prekrije to meso i da se dinsta. Ja volim dugo da se to krčka. Kad je meso skroz mekano, dodam začine, ja stavim šta imam, beli luk u prahu, peršun, vegetu, biber, stavim senf, kečap, ajvar. Napravim zapršku od vode, brašna i paprike i sipam u gulaš. Testeninu obarim i služim uz gulaš, ponekad bude i pire krompir umesto testenine. I uz to neku salatu napravim.
Prijatno!
Tagovi