Sastojci

Za 6 osoba

Fil za zalivanje pite

2 Komada Jaja

100 ml Jogurta

100 gr Kisele pavlake

Premaz za kore

50 Ml Kisele vode

50 Ml Ulja

Kore

500 Gr Gotovih kora

Punjenje za rolnice

400 Gr Feta sira

250 Gr Seckane prsute

1 Komad Jaje

Priprema

Priprema rolnica

Za svaku rolnicu odvojte po tri kore.

Podelite kore u odnosu na broj kora u paketu.

Zagrejte pomesano ulje i kiselu vodu u dzezvici na ringli kako biste kore premazivalim toplom mesavinom.

Umutite posebno punjenje za rolnice i posebno fil za prelivanje.

Postupak pravljenja rolnica:

Prva kora

Premaz uljem i kiselom

Druga kora

Premaz uljem i kiselom

Treca kora

Fil sa sirom i prsutom

Rolnicu zaviti i redjati u uljem podmazan pleh 35x25.

Praviti rolnice dok ne utrosite sve kore.

Na kraju iseci rolnice popreko i zaliti filom za prelivanje. Sacekati da kore upiju fil i peci 30 minuta na 190-200 stepeni.