Za 6 osoba
2 Komada Jaja
100 ml Jogurta
100 gr Kisele pavlake
50 Ml Kisele vode
50 Ml Ulja
500 Gr Gotovih kora
400 Gr Feta sira
250 Gr Seckane prsute
1 Komad Jaje
Priprema rolnica
Za svaku rolnicu odvojte po tri kore.
Podelite kore u odnosu na broj kora u paketu.
Zagrejte pomesano ulje i kiselu vodu u dzezvici na ringli kako biste kore premazivalim toplom mesavinom.
Umutite posebno punjenje za rolnice i posebno fil za prelivanje.
Postupak pravljenja rolnica:
Prva kora
Premaz uljem i kiselom
Druga kora
Treca kora
Fil sa sirom i prsutom
Rolnicu zaviti i redjati u uljem podmazan pleh 35x25.
Praviti rolnice dok ne utrosite sve kore.
Na kraju iseci rolnice popreko i zaliti filom za prelivanje. Sacekati da kore upiju fil i peci 30 minuta na 190-200 stepeni.
Sastojci
Za 6 osoba
2 Komada Jaja
100 ml Jogurta
100 gr Kisele pavlake
50 Ml Kisele vode
50 Ml Ulja
500 Gr Gotovih kora
400 Gr Feta sira
250 Gr Seckane prsute
1 Komad Jaje
Priprema
Priprema rolnica
Za svaku rolnicu odvojte po tri kore.
Podelite kore u odnosu na broj kora u paketu.
Zagrejte pomesano ulje i kiselu vodu u dzezvici na ringli kako biste kore premazivalim toplom mesavinom.
Umutite posebno punjenje za rolnice i posebno fil za prelivanje.
Postupak pravljenja rolnica:
Prva kora
Premaz uljem i kiselom
Druga kora
Premaz uljem i kiselom
Treca kora
Fil sa sirom i prsutom
Rolnicu zaviti i redjati u uljem podmazan pleh 35x25.
Praviti rolnice dok ne utrosite sve kore.
Na kraju iseci rolnice popreko i zaliti filom za prelivanje. Sacekati da kore upiju fil i peci 30 minuta na 190-200 stepeni.
Tagovi