Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

1 kesa Grašak

1 glavica Luk

2 cena Beli luk

3 komad/a Šargarepa

2 supena kašika Ulje

1 supena kašika So

1 supena kašika Vegeta

10 g mirodjija

1 supena kašika Brašno T-500

1 supena kašika aleva paprika

1/2 kafena kašičica Šećer

10 g persun

300 g Meso

3 komad/a Krompir

Priprema

Priprema

Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grasak , i sve zajedno malo jos proprzite. Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom. Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte. Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.

.Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.

Prijatno!