Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grasak , i sve zajedno malo jos proprzite. Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom. Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte. Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.
.Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
Sastojci
Za 6 osoba
1 kesa Grašak
1 glavica Luk
2 cena Beli luk
3 komad/a Šargarepa
2 supena kašika Ulje
1 supena kašika So
1 supena kašika Vegeta
10 g mirodjija
1 supena kašika Brašno T-500
1 supena kašika aleva paprika
1/2 kafena kašičica Šećer
10 g persun
300 g Meso
3 komad/a Krompir
Priprema
Priprema
Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grasak , i sve zajedno malo jos proprzite. Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom. Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte. Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.
.Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
Prijatno!
Tagovi