Za 6 osoba
1 kg Brasna
10 g Kvasca
1 supena kašika Šećera
2 kafena kašičica Soli
100 ml Jogurta
3 supena kašika Ulja
600 ml Mlake vode
Testo
Kvasac potopiti u mslo mlakr vode, sa 1 kašikom secera i 3 kašike brašna. Umutiti i ostaviti okob10 min da nadodje.
Vodite računa da voda ne bude previse topla, jer kvasac nece nadoci ako se pregreje.
Kada kvasac nadodje, dosti jogurt, vodu, so i ulje i zamesiti meko testo sa ostatkom brasna.
Pokriti testo strec folijom i ostaviti da nadodje bar sat vremena ili dok testo ne poraste do vrha posude u kojoj ste mesili.
Testo podeliti na 6 istih delova i premesiti ih na pek papiru. Po dve na svakom.
Ponovo ostaviti testo da nadodje i lepo omeksa, zatim razvuci u lepinjicu i premazati jajetom ili jogurtom. Posuti crnim kimom ili susamom po zelji.
Ramazanke
Zagrejati rernu na 250 stepeni, u rernu staviti prazan pleh da se dobro ugreje, zatim pazljivo prebaciti lepinje sa pek papirom na vreo pleh.
Peci na 250 stepeni, nekoliko minuta dok lepo ne porumene.
Dok se lepinje peku na dno rerne i maloj posudi dodati vodu da isparava tokom pečenja.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Brasna
10 g Kvasca
1 supena kašika Šećera
2 kafena kašičica Soli
100 ml Jogurta
3 supena kašika Ulja
600 ml Mlake vode
Priprema
Testo
Kvasac potopiti u mslo mlakr vode, sa 1 kašikom secera i 3 kašike brašna. Umutiti i ostaviti okob10 min da nadodje.
Vodite računa da voda ne bude previse topla, jer kvasac nece nadoci ako se pregreje.
Testo
Kada kvasac nadodje, dosti jogurt, vodu, so i ulje i zamesiti meko testo sa ostatkom brasna.
Pokriti testo strec folijom i ostaviti da nadodje bar sat vremena ili dok testo ne poraste do vrha posude u kojoj ste mesili.
Testo
Testo podeliti na 6 istih delova i premesiti ih na pek papiru. Po dve na svakom.
Testo
Ponovo ostaviti testo da nadodje i lepo omeksa, zatim razvuci u lepinjicu i premazati jajetom ili jogurtom. Posuti crnim kimom ili susamom po zelji.
Ramazanke
Zagrejati rernu na 250 stepeni, u rernu staviti prazan pleh da se dobro ugreje, zatim pazljivo prebaciti lepinje sa pek papirom na vreo pleh.
Peci na 250 stepeni, nekoliko minuta dok lepo ne porumene.
Dok se lepinje peku na dno rerne i maloj posudi dodati vodu da isparava tokom pečenja.
Prijatno!
Tagovi