U serpu sipati 500ml vode , dodati 200g masti i prstohvat soli. Staviti da se kuva. Kad prokuva dodati 400g brasna i sve sjediniti. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Umutiti 4 jaja sa 10 kasika secera. Dodati 2dl mleka i 10 kasika brasna. Umutiti.
Preostalo mleko sipati u serpu i staviti da se kuva, kad se skuva sipati prethodno pripremljenu smesu i kuvati na laganijoj vatri sve dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Vracamo se na pravljenje krofni:
U smesu za krofne dodati 6 jaja, jedno po jedno i umutiti mikserom.
Zatim napuniti spric i oblikovati krofne. Peci ih na 200° oko 35min. Nikako ne otvarati rernu.
Kad su gotove, preseci svaku na pola i filovati. Posuti odozgo secerom u prahu.
Prijatno! 😊
Mozete filovati i slagom ili dodati neko voce po zelji.
Sastojci
Za 8 osoba
500 ml Voda
200 g Svinjska mast
1 prstohvat/a So
400 g Brašno T-400
6 komad/a Jaja
4 komad/a Jaja
10 supena kašika Secera
10 supena kašika Brašno T-400
1 l Mleko
50 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Krofne:
U serpu sipati 500ml vode , dodati 200g masti i prstohvat soli. Staviti da se kuva. Kad prokuva dodati 400g brasna i sve sjediniti. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Umutiti 4 jaja sa 10 kasika secera. Dodati 2dl mleka i 10 kasika brasna. Umutiti.
Preostalo mleko sipati u serpu i staviti da se kuva, kad se skuva sipati prethodno pripremljenu smesu i kuvati na laganijoj vatri sve dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Vracamo se na pravljenje krofni:
U smesu za krofne dodati 6 jaja, jedno po jedno i umutiti mikserom.
Zatim napuniti spric i oblikovati krofne. Peci ih na 200° oko 35min. Nikako ne otvarati rernu.
Kad su gotove, preseci svaku na pola i filovati. Posuti odozgo secerom u prahu.
Prijatno! 😊
Mozete filovati i slagom ili dodati neko voce po zelji.
Tagovi