Sastojci

Za 2 osoba

Za pripremu

250 gr pasulja

1 Patlidžan

2 struka praziluka

malo peršuna

2 crvene pečene oljuštene paprike

1 tanka ljuta kobasica

1 kašika mlevene crvene paprike

2 čena belog luka

2 kašikice mešavine začina

malo ulja

po ukusu so

Priprema

Za pripremu

Pasulj skuvajte, plavi patlidžan isecite na kocke, posolite i ostavite da ispusti tečnost. Kobasicu isecite na kocke i ispržite na zagrejanom ulju. Praziluk i čen belog luka sitno iseckajte i dodajte u šerpu sa kobasicom. Kada praziluk omekša dodajte isceđenu parčad plavog patlidžana.

Za pripremu

Pečene paprike sitno isecite pa i njih dodajte u šerpu, dodajte mešavinu začina i mlevenu crvenu papriku. Kada se patlidžan isprži dodajte skuvana zrna pasulja, posolite i promešajte. Sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem. Peršun sitno iseckajte i  nanesite u posudu.

Za pripremu

Posudu stavite u hladnu rernu i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Zapečeni pasulj servirajte na tanjir i dekorišite po želji.