Pasulj skuvajte, plavi patlidžan isecite na kocke, posolite i ostavite da ispusti tečnost. Kobasicu isecite na kocke i ispržite na zagrejanom ulju. Praziluk i čen belog luka sitno iseckajte i dodajte u šerpu sa kobasicom. Kada praziluk omekša dodajte isceđenu parčad plavog patlidžana.
Za pripremu
Pečene paprike sitno isecite pa i njih dodajte u šerpu, dodajte mešavinu začina i mlevenu crvenu papriku. Kada se patlidžan isprži dodajte skuvana zrna pasulja, posolite i promešajte. Sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem. Peršun sitno iseckajte i nanesite u posudu.
Za pripremu
Posudu stavite u hladnu rernu i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Zapečeni pasulj servirajte na tanjir i dekorišite po želji.
Sastojci
Za 2 osoba
250 gr pasulja
1 Patlidžan
2 struka praziluka
malo peršuna
2 crvene pečene oljuštene paprike
1 tanka ljuta kobasica
1 kašika mlevene crvene paprike
2 čena belog luka
2 kašikice mešavine začina
malo ulja
po ukusu so
Priprema
Za pripremu
Pasulj skuvajte, plavi patlidžan isecite na kocke, posolite i ostavite da ispusti tečnost. Kobasicu isecite na kocke i ispržite na zagrejanom ulju. Praziluk i čen belog luka sitno iseckajte i dodajte u šerpu sa kobasicom. Kada praziluk omekša dodajte isceđenu parčad plavog patlidžana.
Za pripremu
Pečene paprike sitno isecite pa i njih dodajte u šerpu, dodajte mešavinu začina i mlevenu crvenu papriku. Kada se patlidžan isprži dodajte skuvana zrna pasulja, posolite i promešajte. Sadržaj iz šerpe preručite u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem. Peršun sitno iseckajte i nanesite u posudu.
Za pripremu
Posudu stavite u hladnu rernu i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Zapečeni pasulj servirajte na tanjir i dekorišite po želji.