Sipati u šerpu oko1,5 l vode zajedno sa sočivom. Kada voda proključa procediti sočivo, vodu baciti. Zatim sočivo vratiti u šerpu i preliti sa vodom, otprilike 2 l, i kuvati ga. Sočivo bude skuvano za otprilike 50 minuta do sat vremena, treba da bude mekano.
Sitno iseckati luk i izrendati u šargarepu, moj predlog je da sve iseckate sitno u multipraktiku.
Izdinstati na malo ulja. Kada bude gotovo, dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku aleve paprike i 2 dl tomatina.
Brzo mešati kako bi se sve sjedinilo i dodati skuvano i proceđeno sočivo. Nakon toga sve izmešati i preliti sa litrom vode.
Pustiti da se krčka oko 15 minuta. Dok se krčka dodati kašikicu soli i malo bibera.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Zeleno sočivo
2 glavice Crni luk
2 komad/a Šargarepa
2 supena kašika Belo brašno
1 supena kašika Slatka paprika
2 dl Tomatino
1 l Voda
Priprema
Priprema čorbe od sočiva
Sipati u šerpu oko1,5 l vode zajedno sa sočivom. Kada voda proključa procediti sočivo, vodu baciti. Zatim sočivo vratiti u šerpu i preliti sa vodom, otprilike 2 l, i kuvati ga. Sočivo bude skuvano za otprilike 50 minuta do sat vremena, treba da bude mekano.
Sitno iseckati luk i izrendati u šargarepu, moj predlog je da sve iseckate sitno u multipraktiku.
Izdinstati na malo ulja. Kada bude gotovo, dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku aleve paprike i 2 dl tomatina.
Brzo mešati kako bi se sve sjedinilo i dodati skuvano i proceđeno sočivo. Nakon toga sve izmešati i preliti sa litrom vode.
Pustiti da se krčka oko 15 minuta. Dok se krčka dodati kašikicu soli i malo bibera.
Posle 15 minuta može se poslužiti, prijatno!
Tagovi