Sastojci

Za 4 osoba

Čorba od sočiva

300 g Zeleno sočivo

2 glavice Crni luk

2 komad/a Šargarepa

2 supena kašika Belo brašno

1 supena kašika Slatka paprika

2 dl Tomatino

1 l Voda

Priprema

Priprema čorbe od sočiva

Sipati u šerpu oko1,5 l vode zajedno sa sočivom. Kada voda proključa procediti sočivo, vodu baciti. Zatim sočivo vratiti u šerpu i preliti sa vodom, otprilike 2 l, i kuvati ga. Sočivo bude skuvano za otprilike 50 minuta do sat vremena, treba da bude mekano.

Sitno iseckati luk i izrendati u šargarepu, moj predlog je da sve iseckate sitno u multipraktiku.

Izdinstati na malo ulja. Kada bude gotovo, dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku aleve paprike i 2 dl tomatina.

Brzo mešati kako bi se sve sjedinilo i dodati skuvano i proceđeno sočivo. Nakon toga sve izmešati i preliti sa litrom vode.

Pustiti da se krčka oko 15 minuta. Dok se krčka dodati kašikicu soli i malo bibera.

Posle 15 minuta može se poslužiti, prijatno!