Prvo pomešati sve suve sastojke pa postepeno dodavati tečne sastojke, umesiti glatko testo i ostaviti na toplom oko pola sata. Posle toga podeliti lopticu na 8 jednakih delova i praviti štapuće. Kada su štapići gotovi premazati ih sa malo ulja i poprskati vodom i ostaviti još 20 minuta, za to vreme uključiti rernu na 250 stepeni. Peći štapiće oko 10 minuta dok ne porumene, poale 10 minuta izvatiti ih i preliti sledecim prelivom 5 g soli, na vr noža soda bikarbone, 3 supene kašike vode i 15 g brašna, vratiti štapuće još 2 minuta u rernu. Služiti ih uz jogurt.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 8 osoba
650 g Brašna tip 500
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
10 g Soli
5 g Šećera
300 ml Toplog mleka
100 ml Jogurta
80 ml Ulja
1 supena kašika Sirćeta
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Prvo pomešati sve suve sastojke pa postepeno dodavati tečne sastojke, umesiti glatko testo i ostaviti na toplom oko pola sata. Posle toga podeliti lopticu na 8 jednakih delova i praviti štapuće. Kada su štapići gotovi premazati ih sa malo ulja i poprskati vodom i ostaviti još 20 minuta, za to vreme uključiti rernu na 250 stepeni. Peći štapiće oko 10 minuta dok ne porumene, poale 10 minuta izvatiti ih i preliti sledecim prelivom 5 g soli, na vr noža soda bikarbone, 3 supene kašike vode i 15 g brašna, vratiti štapuće još 2 minuta u rernu. Služiti ih uz jogurt.
Tagovi