Sastojci

Za 2 osoba

Za pripremu

2 batka sa karabatkom

1 kesica "C" pileće krem supe

200 ml pavlake za kuvanje

Za pripremu pirinča

100 gr pirinča

1 čen belog luka

1 kašika vegete

1 limun sok

Priprema

Za pripremu

Piletinu iskostite pa isecite na kocke. Na tiganju na malo ulja propržite meso svega par minuta, zatim dodajte kesicu pileće krem supe i slatku pavlaku, promešajte pa vratite još 1-2 na ringlu. Masu zatim preručite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo nauljili. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Za pripremu priloga

U ključalu posoljeno vodu stavite pirinač, dodajte sok od jednog limuna i kuvajte oko 15-20 minuta uz postepeno mešanje. Procedite. U teflonski tiganj stavite koju kap ulja da se zagreje,dodajte sitno iseckani beli luk i malo ga propržite. Ubacite pirinač, dodajte kašiku vegete i nastavite sa prženjem još nekoliko minuta. Tako pripremljen pirinač servirajte uz piletinu, po želji možete dodati i kukuruz šećerac.