U malo mlake vode istopiti kvasac, dodati secer ostatak vode brasno i malo soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti ga da naraste 45 minuta i razvuci koru debljine 2 cm koju premazete posnim margarinom i umotate u rolat. Rolat iseci na parcad debljine 3 cm i redjati u okrugli pleh koji ste premazli uljem ili oblozili pek papirom tako sto parcad oslanjate jedno na drugo. Ostavite pogacu da odmori 15-20 min zatim premazite uljem ili posnim majonezom pospite susam ili bilo koje semenke i pecite na 200 stepeni 40-45min.
Sastojci
Za 20 osoba
800 g brasna
500 ml mlake vode
30 g svezeg kvasca
1 kafena kašičica secera
100 g posni margarin
1 kafena kašičica soli
10 g Susam
Priprema
Priprema testa
U malo mlake vode istopiti kvasac, dodati secer ostatak vode brasno i malo soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti ga da naraste 45 minuta i razvuci koru debljine 2 cm koju premazete posnim margarinom i umotate u rolat. Rolat iseci na parcad debljine 3 cm i redjati u okrugli pleh koji ste premazli uljem ili oblozili pek papirom tako sto parcad oslanjate jedno na drugo. Ostavite pogacu da odmori 15-20 min zatim premazite uljem ili posnim majonezom pospite susam ili bilo koje semenke i pecite na 200 stepeni 40-45min.
Tagovi