U brašno ubacite so, šećer, parmezan i suvi kvasac (ako koristite sveži, onda njega istopite u vodi, pa onda dodajte), dodajte ulje i mlaku vodu, sve lepo promešajte i ostavite da naraste 60min.
Kada je testo naraslo, krenite da kidate parčiće i pravite kuglice koje ćete uvaljati u *italijanski mix začina i polovinu naredjati na dno pekača za hleb koji je obložen pek paprirom.
Preko tih kuglica, poređajte mocarelu ili feta sir iskeckan na kockice (popunite šupljine), zatim redjati preko ostatak kuglica uvaljanih u začine, pa narendati kačkavalj. Na kraju poređajte paradajz iseckan na sitne kocke i pospite ostatak začina preko.
Stavite da se peče oko 45min na 180 stepeni.
*Italijanski mix možete napraviti i sami: 2 kašike bosiljka, 2 kašike origana, 2 kašike ruzmarina, 2 kašike peršuna, 1 kašika belog luka u granulama ili vlašca, 1 kašika čili paprike i 1 kašika bibera.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Brašno T-400
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Šećer
2 kafena kašičica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 g Parmezan
30 ml Maslinovo ulje
250 ml Voda
3 supena kašika Italijanski mix začina
100 g Feta sir ili Mocarela
100 g Kačkavalj
1 komad/a Paradajz
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U brašno ubacite so, šećer, parmezan i suvi kvasac (ako koristite sveži, onda njega istopite u vodi, pa onda dodajte), dodajte ulje i mlaku vodu, sve lepo promešajte i ostavite da naraste 60min.
Kada je testo naraslo, krenite da kidate parčiće i pravite kuglice koje ćete uvaljati u *italijanski mix začina i polovinu naredjati na dno pekača za hleb koji je obložen pek paprirom.
Preko tih kuglica, poređajte mocarelu ili feta sir iskeckan na kockice (popunite šupljine), zatim redjati preko ostatak kuglica uvaljanih u začine, pa narendati kačkavalj. Na kraju poređajte paradajz iseckan na sitne kocke i pospite ostatak začina preko.
Stavite da se peče oko 45min na 180 stepeni.
*Italijanski mix možete napraviti i sami: 2 kašike bosiljka, 2 kašike origana, 2 kašike ruzmarina, 2 kašike peršuna, 1 kašika belog luka u granulama ili vlašca, 1 kašika čili paprike i 1 kašika bibera.
Prijatno! :)
Tagovi