Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu, seckani žele (može i suvo grožđe) i čašu soka. Smesu staviti u kalup, pa u frižider dok ne pripremimo drugi deo.
II deo
Slatku pavlaku umutiti mikserom, zatim dodati crveno voće (po želji - maline, ribizle, jagode...) i ručno izmešati. Naneti preko prvog dela.
III deo
Umutiti šlag sa vodom, dodati istopljenu čokoladu i još malo mutiti. Premazati ovu smesu preko drugog dela.
Dekoracija
Skinuti obruč i poređati keks oko torte. Svaki keks namazati šlagom sa unutrašnje strane da bi stajao uz tortu. Preko trećeg dela staviti kakao mrvice i gnezdo sa čokoladnim jajima.
Gnezdo se pravi od rezanaca i istopljene čokolade uz pomoć dve posudice različite veličine.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
250 g margarina
200 g šećera u prahu
600 g mlevene plazme
200 g žele bombona
2 dl gaziranog soka od pomorandže
500 ml slatke pavlake
300 g malina
200 g šlaga
100 g čokolade
2 supena kašika ulja
2 dl vode
30 komad/a plazma keksa
1 kesica/e Dr. Oetker Kakao mrvice
Naši proizvodi
Priprema
I deo
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu, seckani žele (može i suvo grožđe) i čašu soka. Smesu staviti u kalup, pa u frižider dok ne pripremimo drugi deo.
II deo
Slatku pavlaku umutiti mikserom, zatim dodati crveno voće (po želji - maline, ribizle, jagode...) i ručno izmešati. Naneti preko prvog dela.
III deo
Umutiti šlag sa vodom, dodati istopljenu čokoladu i još malo mutiti. Premazati ovu smesu preko drugog dela.
Dekoracija
Skinuti obruč i poređati keks oko torte. Svaki keks namazati šlagom sa unutrašnje strane da bi stajao uz tortu. Preko trećeg dela staviti kakao mrvice i gnezdo sa čokoladnim jajima.
Gnezdo se pravi od rezanaca i istopljene čokolade uz pomoć dve posudice različite veličine.
Tagovi