Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

I deo

250 g margarina

200 g šećera u prahu

600 g mlevene plazme

200 g žele bombona

2 dl gaziranog soka od pomorandže

II deo

500 ml slatke pavlake

300 g malina

III deo

200 g šlaga

100 g čokolade

2 supena kašika ulja

2 dl vode

Dekoracija

30 komad/a plazma keksa

Naši proizvodi

Priprema

I deo

Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mlevenu plazmu, seckani žele (može i suvo grožđe) i čašu soka. Smesu staviti u kalup, pa u frižider dok ne pripremimo drugi deo.

II deo

Slatku pavlaku umutiti mikserom, zatim dodati crveno voće (po želji - maline, ribizle, jagode...) i ručno izmešati. Naneti preko prvog dela.

III deo

Umutiti šlag sa vodom, dodati istopljenu čokoladu i još malo mutiti. Premazati ovu smesu preko drugog dela.

Dekoracija

Skinuti obruč i poređati keks oko torte. Svaki keks namazati šlagom sa unutrašnje strane da bi stajao uz tortu. Preko trećeg dela staviti kakao mrvice i gnezdo sa čokoladnim jajima.

Gnezdo se pravi od rezanaca i istopljene čokolade uz pomoć dve posudice različite veličine.