umesiti testo od jaja,vode,ulja,vanilin secera,soli,secera i brasna. ostaviti da odstoji 20 minuta. zatim rastegliti testo sto tanje i premazati salom pa preklopiti 3 puta vodoravno i horizontalno kao knjigu.ostaviti da odstoji 15 minuta. ponoviti postupak 4 puta. kada je testo 4 put uradjeno razviti ga tanko i seci trake siroke 2cm i motati na kalupe za sam rolne,redjati u pleh nenamascen jer ce salo iscureti iz testa i peci 20 minuta na 220 stepeni. skidati testo sa kalupa odmah cim se izvade iz peci ne cekati da se ohlade i posuti ih prah secerom
fil
zumanca izmesati sa secerom, vanil secerom i brasnom pa zakuvati u vrelo mleko. ostaviti da se ohladi i izmiksati margarin.sjediniti sve lepo i puniti rolnice.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 30 osoba
500 g salo
2 komad/a jaja
1,5 dl ulja
3 dl vode
600 g brasna
2 kafena kašičica secer
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kafena kašičica so
6 komad/a jaja
1,5 l mleka
3 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
5 kasika supenih brasna
250 g margarin
Naši proizvodi
Priprema
priprema kore
umesiti testo od jaja,vode,ulja,vanilin secera,soli,secera i brasna. ostaviti da odstoji 20 minuta. zatim rastegliti testo sto tanje i premazati salom pa preklopiti 3 puta vodoravno i horizontalno kao knjigu.ostaviti da odstoji 15 minuta. ponoviti postupak 4 puta. kada je testo 4 put uradjeno razviti ga tanko i seci trake siroke 2cm i motati na kalupe za sam rolne,redjati u pleh nenamascen jer ce salo iscureti iz testa i peci 20 minuta na 220 stepeni. skidati testo sa kalupa odmah cim se izvade iz peci ne cekati da se ohlade i posuti ih prah secerom
fil
zumanca izmesati sa secerom, vanil secerom i brasnom pa zakuvati u vrelo mleko. ostaviti da se ohladi i izmiksati margarin.sjediniti sve lepo i puniti rolnice.