1. Penasto umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer, dodati mleko i opet umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo i lešnike i dodati u žumanca.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg i polako umešati u smesu. Testo sipati u obložen kalup pek papirom (prečnik 24cm) i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Uraditi proveru čačkalicom i ostaviti patišpanj a da se potpuno ohladi. (Ako čačkalica nakon ubadanja u testo ostane čista tj. Bez mrvica testa, to je znak da je korica pečena. Proveru uvek uraditi u sredini testa jer se sredina najsporije peče)
Filovi
3. Za to vreme praviti fil, puding umutiti sa mlekom, dodati šećer, vanilu i maskarpone, na kraju neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok ne nastane čvrst fil. Odložiti u frižider.
4. Za lešnik fil istopiti čokoladu, umutiti je sa maskarpone sirom, dodati neumućenu slatku pavlaku i kad se umuti dodati i lešnike.
5. Nakon što se korica ohladila, treba je preseći na dva dela. Na tacnu stavim prsten, u njega uglavim prvu koricu, polijem malo mleka, stavim pola belog fila pa pola tamnog fila i tako još jednom.
Preliv
6. Tortu ostavim preko noći u frižideru, sledećeg dana je izvadim iz kalupa, ugrejem slatku pavlaku, prelijem preko izlomljene čokolade, ostavim tako par minuta, promešam, prelijem preko tortice i ukrasim.
Sastojci
Za 14 osoba
4 komad/a Jaja
170 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 ml Mleko
120 g Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
80 g Mleveni lešnik
150 ml Mleko za polivanje korice
200 g Mlečna čokolada
250 g Maskarpone sir
200 ml Slatka pavlaka
50 g Mleveni lešnik
1 pakovanje/a Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
300 ml Mleko
60 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g Maskarpone sir
200 ml Slatka pavlaka
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
70 g Mlečna čokolada
30 g Crna čokolada
100 ml Slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema korice
1. Penasto umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer, dodati mleko i opet umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo i lešnike i dodati u žumanca.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg i polako umešati u smesu. Testo sipati u obložen kalup pek papirom (prečnik 24cm) i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Uraditi proveru čačkalicom i ostaviti patišpanj a da se potpuno ohladi. (Ako čačkalica nakon ubadanja u testo ostane čista tj. Bez mrvica testa, to je znak da je korica pečena. Proveru uvek uraditi u sredini testa jer se sredina najsporije peče)
Filovi
3. Za to vreme praviti fil, puding umutiti sa mlekom, dodati šećer, vanilu i maskarpone, na kraju neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok ne nastane čvrst fil. Odložiti u frižider.
4. Za lešnik fil istopiti čokoladu, umutiti je sa maskarpone sirom, dodati neumućenu slatku pavlaku i kad se umuti dodati i lešnike.
5. Nakon što se korica ohladila, treba je preseći na dva dela. Na tacnu stavim prsten, u njega uglavim prvu koricu, polijem malo mleka, stavim pola belog fila pa pola tamnog fila i tako još jednom.
Preliv
6. Tortu ostavim preko noći u frižideru, sledećeg dana je izvadim iz kalupa, ugrejem slatku pavlaku, prelijem preko izlomljene čokolade, ostavim tako par minuta, promešam, prelijem preko tortice i ukrasim.
Tagovi