Sastojci

Za 14 osoba

Korice

4 komad/a Jaja

170 g Šećer

150 ml Mleko

120 g Brašno T-400

80 g Mleveni lešnik

150 ml Mleko za polivanje korice

Lešnik fil

200 g Mlečna čokolada

250 g Maskarpone sir

200 ml Slatka pavlaka

50 g Mleveni lešnik

Vanila fil

300 ml Mleko

60 g Šećer

250 g Maskarpone sir

200 ml Slatka pavlaka

Ganaš preliv

70 g Mlečna čokolada

30 g Crna čokolada

100 ml Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema korice

1. Penasto umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer, dodati mleko i opet umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo i lešnike i dodati u žumanca.

2. Belanca umutiti u čvrst sneg i polako umešati u smesu. Testo sipati u obložen kalup pek papirom (prečnik 24cm) i peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Uraditi proveru čačkalicom i ostaviti patišpanj a da se potpuno ohladi. (Ako čačkalica nakon ubadanja u testo ostane čista tj. Bez mrvica testa, to je znak da je korica pečena. Proveru uvek uraditi u sredini testa jer se sredina najsporije peče)

Filovi

3. Za to vreme praviti fil, puding umutiti sa mlekom, dodati šećer, vanilu i maskarpone, na kraju neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok ne nastane čvrst fil. Odložiti u frižider.

4. Za lešnik fil istopiti čokoladu, umutiti je sa maskarpone sirom, dodati neumućenu slatku pavlaku i kad se umuti dodati i lešnike.

5. Nakon što se korica ohladila, treba je preseći na dva dela. Na tacnu stavim prsten, u njega uglavim prvu koricu, polijem malo mleka, stavim pola belog fila pa pola tamnog fila i tako još jednom.

Preliv

6. Tortu ostavim preko noći u frižideru, sledećeg dana je izvadim iz kalupa, ugrejem slatku pavlaku, prelijem preko izlomljene čokolade, ostavim tako par minuta, promešam, prelijem preko tortice i ukrasim.